Beylikdüzü'nde konut fiyatlarına metro dopingi

Her keseye uygun konut bulmanın mümkün olduğu Beylikdüzü'nde fiyatların metro hattı ile yükselişe geçmesi bekleniyor

Google Haberlere Abone ol
Beylikdüzü'nde konut fiyatlarına metro dopingi

İstanbul'da çok büyük kayıplara sebep olan 1999 Marmara Depremi'nden sonra eski ve çürük yapılardan kaçan vatandaşlar İstanbul'un farklı ilçelerine göç etti. Bu göçten en çok etkilenen ilçelerinden biri de Beylikdüzü oldu.

Büyükçekmece'den ayrılarak ilçe statüsü kazanan Beylikdüzü, İstanbul'un gecekondu yapılaşması olmayan nadir ilçelerinden biri. Planlı bir şekilde gelişen ilçe en çok markalı konut projelerinin de yükseldiği ilçeler arasında yer alıyor.

Önceleri çok da tercih edilmeyen ilçe, planlı yapısı, geniş caddeleri, yeşil alanları ve ulaşım projeleriyle son yıllarda yatırımın merkezi haline geldi. Böylece konut projeleri hem yerli hem de yabancı vatandaşların yakın merceği altına girdi.

Deprem yönetmeliğine uygun, sosyal donatı alanlarıyla nitekli projeler Beylikdüzü'nün hemen hemen her mahallesinde yükseliyor. Yeniemlak Beylikdüzü konut projeleri daha çok yüksek katlı toplu konut siteleri şeklinde havuzundan spor salonuna, çocuk oyun alanlarından güvenliğine kadar yüksek standartta imkanlar sunuyor. Sahil kesimine indiğimizde ise az katlı konut projelerini ya da villa projelerini bulmak mümkün.

HER KESEYE UYGUN

Beylikdüzü konut projeleri bakımından neredeyse her keseye hitap ediyor. Her gelir grubuna uygun konut stoğunun bulunduğu ilçede sosyal olanaklarda aynı şekilde seyrediyor. En lüksünden ucuzuna farklı gelir grupları için elverişli olan Beylikdüzü konut projelerinin genelinde 1+1, 2+1 ve 3+1 daire seçenekleri yer alıyor.

YÜZDE 216 ARTIŞ

İkinci göç dalgasını metrobüsle yaşayan Beylikdüzü'nde altyapı ve ulaşım projeleri arttıkça fiyatlarda da doğru orantılı bir yükseliş yaşandı. Beylikdüzü konut projelerinde fiyatlara baktığımızda 2003'ten 2015'e kadar 12 yılda yaklaşık yüzde 216 oranında artış görüldü.

SAHİLE İNDİKÇE FİYATLAR DÜŞÜYOR

Son bir yılda yüzde 14 artış gösteren Beylikdüzü konut fiyatları 2 bin 297 TL civarında seyrediyor. İlçe geneline bakıldığında fiyatlar E-5 karayolu aksında daha yüksek iken, sahile indikçe düşüyor.
İstanbul'un kuzeyinde hayata geçirilen mega projelere yakın bir konumda olan Beylikdüzü'nde yapımı planlanan Beylikdüzü Bakırköy metro hattının ilçeye yeni bir göç dalgası yaşatması bekleniyor. Hat ile birlikte potansiyeli bir kez daha artacak olan Beylikdüzü'nde konut fiyatlarının yükselişini gelecek yıllarda da sürdürmesi kaçınılmaz görülüyor.

Kaynak: Yeniemlak.com

Yorumlar