Beylikdüzü-Sabiha Gökçen arası 1 saate inecekmiş

İBB Başkanı İmamoğlu daha önce yaptığı, "İki günde 500 bin ton asfalt döktük" gafından sonra bu kez de İstanbul'u bilmediğini ya da ne dediğini bilmediğini ortaya koyan yeni bir vakaya imza attı. Otomobille 100 kilometre hızla bile 1 saat süren yol en fazla 80 yapan trenle 1 saate inecekmiş.

Google Haberlere Abone ol
Ya İstanbul'u bilmiyor ya da ne dediğini

İBB Başkanı İmamoğlu, İstanbul'u bilmediğini ya da ne dediğini bilmediğini bir kez daha ortaya koydu. Daha önce İstanbul'da bir haftada 500 bin ton asfalt döktüklerini belirterek alay konusu olan ve sonrasında sehven yapılan yanlış diyerek işin içinden çıkmaya çalışan İmamoğlu, bu kez de "Beylikdüzü-Sabiha Gökçen Havalimanı rası hız rayla 1 saate inecek" iddiasında bulundu.

İmamoğlu'nun sözünü ettiği güzergahta otomobil ile bile gidilmek istendiğinde, yolların tamamen boş olması şartıyla, saatte 100 km hızla ancak 1 saatte gidilebilir. Kaldı ki, hız ray en fazla saatte 70 - 80 kilometre hız yapacak ve en az 50 durakta durmak zorunda kalacak. Her durakta sadece 1 dakika dursa 50 dakikası duraklarda geçecek. Duraklar arası mesafeler de dahil edildiğinde minimum 2 saati bulacak. 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından "Raylı Sistemlerde Büyük Hamle" toplantısı düzenlendi. Haliç Kongre Merkezi'nde yapılan toplantıda İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, 2021 yılı sonunda proje çalışması bitecek HIZRAY ile Beylikdüzü-Sabiha Gökçen arasındaki sürenin 1 saate düşeceğini iler sürdü.

İki yeni hattın projelendirileceğini ifade eden İmamoğlu, 2021 yılı içinde ihaleye çıkmak üzere hazırlıkların sürdüğünü belirtti. Projelerden ilkinin "Beylikdüzü – Esenyurt – Sefaköy – İncirli Metro Hattı" olduğunu söyleyen İmamoğlu, ikinci projenin ise Asya ve Avrupa arasında olacak ikinci raylı sistemi oluşturduğunu ve bunun Beylikdüzü, Bağcılar, Esenler, Bayrampaşa, Gaziosmanpaşa, Eyüp, Kağıthane, Beşiktaş, Üsküdar, Ümraniye, Ataşehir, Sancaktepe, Sultanbeyli, Pendik dahil 17 ilçede yaşayan İstanbulluların hayatını kolaylaştıracak HIZRAY olduğunu söyledi.

"2021 yılı sonunda projelendirme çalışmasının sona ereceğini ve ihaleye çıkılacağını belirten İmamoğlu, şöyle konuştu: "Doğu-Batı aksında bir baştan diğer başa kat edecek ikinci raylı sistem hattımız ise HIZRAY olacak. İstanbul'da metro hatlarında ortalama hız 35 kilometreyken toplu taşıma sisteminde bu hız ortalama 20 kilometreye düşüyor. HIZRAY'da hedeflediğimiz ortalama hız ise 70-80 kilometre arası olacak. Beylikdüzü-Sabiha Gökçen arası 1 saate düşecek."

500 BİN TON ASFALT VAKASI GİBİ

İmamoğlu'nun açıklaması daha önce yaptığı, "İstanbul'da iki günde 500 bin ton asfalt serdik" açıklamasını daha sonra "Sehven 5 bin yerine 500 bin yazmışım" şeklinde düzeltiği günü akla getirdi.

Yorumlar