Beykozlular "şehit ve gaziler" için koştu

- Bu yıl 15 Temmuz şehitleri ve gazileri anısına düzenlenen halk koşusuna vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi

Google Haberlere Abone ol
Beykozlular "şehit ve gaziler" için koştu

İSTANBUL (AA) – Beykoz Belediyesi, ilçe sakinlerini spora teşvik etmek amacıyla "15 Temmuz şehitleri ve gazileri" anısına geleneksel halk koşusu düzenledi.

15 Temmuz Şehitler ve Gaziler Meydanı'nda 8'incisi düzenlenen halk koşuşu İstiklal Marşı'nın okunması ve saygı duruşu ile başladı. Bu yıl "15 Temmuz şehitleri ve gazileri" anısına düzenlenen etkinliğe vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi.

15 Temmuz Şehit Yakınları ve Gaziler Derneği Başkanı Musa İlhan, gaziler Vahide Şefkatlioğlu, Safiye Bayat, Nebahat Topaloğlu'nun da katıldığı etkinlikte değişik kategorilerde birinci olan yarışmacılara 700 TL, ikincilere 500 TL, üçüncü olanlara ise 300 TL para ödülü verildi.

Ödül töreninde konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, halk koşusu organizasyonunu her sene geleneksel olarak birlik, beraberlik ve komşuluk duygularının pekiştirilmesine vesile olması için yaptıklarını belirterek, “15 Temmuz’da yüreklerini ortaya koyan şehit ve gazilerimize bir kez daha teşekkür ediyorum. Bugün onlar için koştuk. Hayatlarını bizim için feda eden değerli annelerimize Allah bereketli uzun ömürler versin, vefat eden annelerimize de Allah rahmet eylesin. Cennet onların ayaklarının altındadır. Cenneti kazanmak isteyen anne ve babasının sevgisini alsın.” dedi.

Engelliler Haftası ve Anneler Günü olması nedeniyle pasta kesilen etkinlikte 15 Temmuz şehitlerinin ailelerine ve gazilere plaket takdim edildi.

Yorumlar