Beyaz Saray'ı karıştıran olayda yeni gelişme

Rusya'nın Büyükelçisi ile Rusya'ya yönelik yaptırımların hafifletilmesi konusunu görüştüğü iddi edilen Flynn'ın istifasının ardından ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanlığı görevine eski Korgeneral Kellogg getirildi.

Google Haberlere Abone ol
Beyaz Saray'ı karıştıran olayda yeni gelişme

Rusya'nın Washington Büyükelçisi ile Rusya'ya yönelik yaptırımların hafifletilmesi konusunu görüştüğü iddialarından sonra istifa eden Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı Micheal Flynn'in yerine eski Korgeneral Keith Kellogg getirildi. Flynn, ABD basınında yer alan haberlere göre Başkan Yardımcısı Mike Pence'ye görüşme ile ilgili yalan söylemesinin ardından istifa etti.

Flynn'ın istifasından sonra yerine geçen Korgeneral Keith Kellogg da Flynn gibi uzun yıllar ABD ordusunda görev yapmış bir isim. Trump'ın yeni Ulusal Güvenlik Danışmanı olarak görev yapacak olan 72 yaşındaki Kellogg, 36 yıl orduda çalışmış. Kellogg, daha önce Vietnam Savaşına katılmış ve Kamboçya'da özel bir görev üstlenmiş. 1991'deki Körfez Savaşı'na katılan Kellogg, Hava Harekat Şefi olarak görev yaptı. 2003'te gerçekleşen Irak işgalinde de yer alan Kellogg, geçici Irak hükümetinin oluşturulmasında öne çıktı.

Emekliliğinin ardından teknoloji devi Oracle'de göreve başlayan Kellogg, Bush'un Irak işgaline büyük destek verdi. 2005'te Washington Post'a konuşan Kellogg, ordudaki deneyimi ike teknolojiyi bir araya getirerek güvenliğe değer katacağını söyledi.

2005 yılında bir başka teknoloji şirketi olan CACI'de göreve başlayan Kellogg, 'yerden savaş eğitim faaliyetleri" ile ilgili projeler geliştirdi.

Trump'ın kampanya sürecinde yer alan Kellogg, geçiş ekibinde de görev aldı. Flynn ile karşılaştırıldığında düşük profilli olduğu belirtilen Kellogg, Trump'ın baş stratejisti Steve Bannon ile birlikte çalışacak ve askeri konularda Trump'a danışmanlık yapacak.

Yorumlar