Beyaz Saray'daki 'Barış Pınarı' toplantısında olay çıktı

ABD Başkanı Donald Trump'ın ABD kongresinde bulunan Demokrat ve Cumhuriyetçi senatörlerle yaptığı Barış Pınarı Harekatı toplantısında olay çıktı. Tartışma sırasında çekilen fotoğrafları Twitter hesabından paylaşan Trump, "Pelosi, bugün Beyaz Saray'da tam anlamıyla sinirden deliye döndü. Bu durumu izlemek çok üzücüydü. Onun için dua edin, çok hasta bir insan!" ifadelerini kullandı.

Google Haberlere Abone ol
Beyaz Saray'daki 'Barış Pınarı' toplantısında olay çıktı

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray'da Cumhuriyetçi ve Demokrat kongre üyeleri ile bir araya geldi. Suriye konulu toplantının en önemli konularından biride Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyinde yaptığı Barış Pınarı Harekatı'ydı. Tartışmanın çıktığı toplantıda Demokrat Parti'nin üst düzey isimlerinin sinirlenerek odayı terk ettiği belirtildi.

Donald Trump, Beyaz Saray düzenlenen Suriye toplantısında yaşananlara ilişkin fotoğrafları Twitter hesabından paylaşarak yaşananları anlattı.

SİNİRDEN DELİYE DÖNDÜ

İlk paylaşımında, toplantıda çekilen, Pelosi, Senato Azınlık Lideri Chuck Schumer ve Temsilciler Meclisi Çoğunluk Lideri Steny Hoyer'in görüldüğü fotoğrafa yer veren Trump, "Onların beni sevdiğini düşünüyor musunuz?" ifadesini kullandı.

TOPLANTIYI TERK ETTİLER

Yaptığı üçüncü paylaşımda ise Pelosi, Schumer ve Hoyer'in koltuklarının boş olduğu fotoğrafa yer veren Trump, "Hiçbir şey yapmayan Demokratlar, Pelosi ve Schumer kabine odasından hışımla çıktı" bilgisini paylaştı.

Trump yaptığı son paylaşımda ise "Pelosi'nin acilen yardıma ihtiyacı var. Ya üst katındakilerle sorunu var ya da bizim muhteşem ülkemizi sevmiyor. Bugün Beyaz Saray'da tam anlamıyla sinirden deliye döndü. Bu durumu izlemek çok üzücüydü. Onun için dua edin, çok hasta bir insan!" ifadelerini kullandı.

DEMOKRATLAR: EDEPSİZ BİR TARTIŞMA

Öte yandan Pelosi, Schumer ve Hoyer, toplantının ardından Beyaz Saray'da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Schumer, "Trump, özellikle de Pelosi'ye karşı aşağılayıcıydı. Pelosi, sükunetini tamamen korudu ancak Trump ona 'üçüncü sınıf siyasetçi' dedi. Bu bir diyalog değildi. Bu edepsiz bir tartışmaydı ve gerçeklere odaklanmıyordu." dedi.

Pelosi ise Trump'ın, Kongre'de kabul edilen ve Suriye kararını kınayan karar tasarısı nedeniyle çok sinirlendiğini belirterek, "Üzülerek söylüyorum, Trump'ın sinirden delirmesine şahit olduk." diye konuştu.

Yorumlar