Beşir Derneği'nin bayram hazırlıkları sürüyor

İSTANBUL (AA) - Beşir Derneği'nin kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımının aksamadan sürdürülmesi için dernek temsilcilerine verdiği eğitimler tamamlandı. Beşir Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Dernek,...

Google Haberlere Abone ol
Beşir Derneği'nin bayram hazırlıkları sürüyor

İSTANBUL (AA) - Beşir Derneği'nin kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımının aksamadan sürdürülmesi için dernek temsilcilerine verdiği eğitimler tamamlandı.

Beşir Derneği'nden yapılan açıklamaya göre, Dernek, çoğunluğu Türkiye'de olmak üzere, tüm mazlum coğrafyalarda yüz binlerce ihtiyaç sahibinin elinden tutuyor.

Türkiye’de ve dünyanın farklı ülkelerinde kurban kesim ve dağıtım faaliyetlerine devam eden Beşir Derneği, hizmetlerinin daha sağlıklı ve düzenli yürütülmesi için çalışmalarını sürdürüyor. Bu kapsamda, kurban kesemeyen ihtiyaç sahibi ailelere kurban eti dağıtımının aksamadan sürdürülmesi için dernek temsilcilerine kurum içi eğitimler verildi.

- Müftülük görevlileri kesimleri kontrol ediyor

Balkanlar, Afrika, Orta Asya ve Uzak Doğu’da vekaleten kurban kesim ve dağıtım hizmetleri yürüten dernek, mazlum coğrafyalarla gönül köprüleri kuruyor.

Vekaleten kurban kesim vecibesini İslami usullere göre yerine getiren derneğin kesim yerlerinde Müftülük görevlileri, kesimin İslami şartlara uygun olup olmadığını kontrol ediyor.

Dernek, 2018 yılı için vekalet yoluyla kurban bağış bedelini yurt içinde ve yurt dışında 800 lira olarak belirledi. Bağışçılarına anlaşmalı bankalarda 4 taksit imkanı sunan dernek, "www.kurbanbagisla.com" sitesinden bağış alabiliyor. Beşir Derneği’nin banka hesaplarına, EFT veya havale yöntemiyle hisse bedeli yatırılarak da kurban bağışında bulunulabiliyor.

Bağışçılar, resmi internet sayfasında bulunan "Bağış Takip Sistemi" bölümüne tıklayarak kurbanlarının nerede ve ne zaman kesildiğine dair bilgilere ulaşabiliyor.


Yorumlar