Beşiktaş'taki terör saldırısı davası

- Müştekilerin beyanlarının alındığı duruşma yarına ertelendi

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş'taki terör saldırısı davası

İSTANBUL (AA) - İstanbul'da geçen yıl oynanan Beşiktaş-Bursaspor karşılaşmasının ardından Vodafone Park çevresinde gerçekleştirilen ve 39'u emniyet mensubu 46 kişinin şehit edildiği, 243 kişinin de yaralandığı terör saldırısına ilişkin 10 sanığın yargılandığı davada, müştekiler dinlenildi.

İstanbul 29. Ağır Ceza Mahkemesi'nce Silivri Ceza İnfaz Kurumu Yerleşkesi karşısındaki binada görülen ilk duruşmada, sanıklar savunma yapmak istemedi.

Sanıkları temsilen İstanbul Barosu'nca atanan avukat Abdullah Balarısı, takdir yetkisinin mahkemede olduğunu belirtti.

Duruşmada, müştekilerin beyanları alındı.

Müştekilerden olay günün anlatan Çevik Kuvvet Şube Müdür Yardımcısı Necmettin Yüksek, maç için gerekli önlemleri aldıklarını belirterek, "Biz güvenliği maça göre aldık. Taraftarların neredeyse tamamı dağılmıştı. Patlama sonrası gözümü hastanede açtım. Vücudumun çeşitli bölgelerinde şarapnel parçaları çıkarıldı. Şikayetçi ve davacıyım." dedi.

Polis memuru Abdullah Kaan Karabulut da araç patlamasıyla yaralandığını anlatarak sanıklardan şikayetçi olduğunu söyledi.

Patlamanın yaşandığı gün görevi başında olduğunu kaydeden polis memuru Müslim Köseoğlu, "Taraftarlar dağılmıştı. Biz de olay mahallinden ayrılmaya başlamıştık. Patlamada baş bölgemden kan geliyordu. Benim gibi birkaç arkadaşım da vardı. Yürür durumda olduğumuz için arkadaşlarımıza yardım ediyorduk." diye konuştu.

- "Oğlumu aradım, telefonu polis açtı"

Beşiktaş ürünlerinin satıldığı Kartal Yuvası'nda görevli olan ve patlamada hayatını kaybeden Tunç Uncu'nun babası Turgay Uncu da sanıklardan şikayetçi olduğunu ifade etti.

Olayı öğrendikten sonra hemen oğlunu aradığını söyleyen Uncu, "Oğlum statta çalışıyordu. Akşam 21.30'da eve gelecekti. Gelemedi. Haberlerde patlama olduğunu öğrenince oğlumu aradım, telefonu polis memuru açtı." ifadelerini kullandı.

Mahkeme heyeti, duruşma yarına erteledi.

- "Oğlum 3,5 aylık polisti"

Bu arada duruşmayı izlemek için çok sayıda şehit, gazi ve gazi yakınları Silivri Ceza İnfaz Kurumları Yerleşkesi'nin bulunduğu alana geldi.

Saldırıda şehit düşen 3,5 aylık polis memuru Hamit Şahin'in babası Yılmaz Şahin, duruşmayı izledikten sonra gazetecilere yaptığı açıklamada, sanıkların savunma yapmamalarını eleştirdi.

Şahin, oğlunun Çevik Kuvvet'te görev yaptığını ve yeni nişanlandığını belirterek, şöyle devam etti:

"Hepsi avukat istiyor. Bu kadar yüzsüzlük olmaz, orada 39 tane polis şehit edip, 'Ailemiz avukat tutacak' dediler. Devletimize ve adalete güveniyoruz. Adalet yerini bulacak. 1200 kilometre yoldan, Bayburt'tan geldim. Duruşmalara sürekli katılacağım. Biz çocuklarımız için hep var olduk. Ama 'vatanımız ve bayrağımız sağ olsun' diyoruz. O terör olayından 3 ay sonra İçişleri Bakanımıza gittik, emanetteki silahı almak için. Allah razı olsun devlet erkanı bizlerle ilgileniyor."


Yorumlar