Beşiktaş zirvede puan farkını beşe çıkardı

Beşiktaş bu akşam İstanbul'da ağırladığı Gençlerbirliği'ni 3-0 yenerek en yakın rakibine 5 puan fark attı

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş zirvede puan farkını beşe çıkardı

Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş evinde Gençlerbirliği'ni 3-0 yendi. Goller; Oğuzhan, Talisca ve Babel'den geldi. 58 puana yükselen Kartal, Başakşehir ile farkı 5'e çıkardı. Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, Vodafone Arena'da konuk ettiği Gençlerbirliği'ni 3-0 yenerek şampiyonluk yolunda dev bir adım attı. 33. dakikada Beşiktaş'ın İspanyol kalecisi Fabricio, Uğur Çiftçi'nin şutunda yüzüne çarpan top sonrası sakatlandı. Tecrübeli kaleciye sahada sağlık görevlileri 3 dakikaya yakın müdahale ederken, Fabri'nin gözünde büyük bir şişme ve morarma meydana geldi. Fabri'nin yerine 43. dakikada oyuna Tolga Zengin oyuna dahil oldu.

45+5. dakikada Ryan Babel'in pasında topla buluşan Oğuzhan Özyakup attğı golle Beşiktaş'ı 1-0 öne geçirdi ve ilk yarı bu sonuçla tamamlandı. 61. dakikada kazanılan serbest vuruşta topun başına Talisca geçti. Yıldız futbolcu, sol ayağıyla çok sert bir şut çekti ve üst direğe de çarpan top ağlarla buluştu: 2-0.

86. dakikada Arena'da son sözü Babel söyledi ve mücadele Beşiktaş'ın 3-0 üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sonucun ardından Beşiktaş 58 puana yükseldi ve Akhisar'a 2-1 mağlup olan en yakın takipçisi Medipol Başakşehir'le arasındaki farkı 5'e çıkardı.

Gençlerbirliği ise 32 puanda kaldı.

Yorumlar