Beşiktaş-Fenerbahçe derbi maçı başladı

Beşiktaş Vodafone Arena Stadyumunda bu akşam Beşiktaş, Fenerbahçe'yi konuk ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş-Fenerbahçe derbi maçı başladı

Beşiktaş ile Fenerbahçe, Vodafone Arena'da kapışıyor. Geçen hafta Başakşehir’de sarsılan Beşiktaş, rakibinin Antalya’yı da yenmesiyle arada kalan 1 puanlık farkı yeniden 4’e çıkarmaya çalışacak. F.Bahçe kazanırsa Kartal’la farkı 5’e indirip şampiyonluk için az da olsa umutlanacak

BEŞİKTAŞ - FENERBAHÇE

STAT: Vodafone Arena
SAAT: 19.00
HAKEM: Fırat Aydınus
YAYIN: BeIN SPORTS 1

BEŞİKTAŞ: Fabri, Gökhan, Marcelo, Atınç, Adriano, Tolgay, Oğuzhan, Quaresma, Babel, Talisca, Aboubakar
TEKNİK DİREKTÖR: Şenol Güneş

343. RANDEVU

İki ezeli rakip 343. kez karşılaşıyor. Geride kalan 342 maçta Fenerbahçe 130, Beşiktaş 123 galibiyet aldı, 89 karşılaşmada ise taraflar birbirlerine üstünlük sağlayamadı.

Beşiktaş, ezeli rakibi Fenerbahçe ile yaptığı son 17 derbiden sadece 3’ünü kazanabildi. Siyah-Beyazlı takım, rekabetteki son 17 maçtan 9’unu yitirirken, 5 kez berabere kaldı.

SON 8 DERBİDE 1 GALİBİYET

Beşiktaş ile Fenerbahçe arasında 2013-14 sezonundan beri oynanan 8 resmi maçta 1 kez Beşiktaş galip geldi. Geçen sezon Atatürk Olimpiyat Stadı’nda oynanan maçı 3-2 kazanan Siyah-Beyazlı ekip, diğer maçlarda üç beraberlik, dört yenilgi aldı.

Beşiktaş yeni stadı Vodafone Arena’da oynadığı 17 lig maçını da kaybetmedi. Bu sezon yeni mabedinde 14 maçta 11 galibiyet, 3 beraberlik alan; geçen sezon ise 3 maçını da kazanan Beşiktaş bu maçlarda 45 gol atıp 16 gol yedi.

Fenerbahçe, Süper Lig’de oynadığı son 5 maçı kazandı. Kanarya sırasıyla Ç.Rizespor’u, Galatasaray’ı, Akhisar Belediyespor’u, Karabükspor’u ve son olarak da Atiker Konyaspor’u mağlup etti.

Yorumlar