Beşiktaş, 14 sezon sonra çeyrek finalde

- Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turunda Yunanistan temsilcisi Olympiakos ile yaptığı rövanş maçını 4-1 kazanarak, 2002-2003 sezonundan sonra 3. kez adını çeyrek finale yazdırdı - Siyah-beyazlı takım, 39. dakikada Vincent Aboubakar'ın kırmızı kart görmesiyle 51 dakika 10 kişi oynadığı maçı kazanmasını bildi - Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında ilk gollerini atan Ryan Babel, takımına turu getiren isim oldu - Siyah-beyazlı takımın teknik direktörü Şenol Güneş, maç sonrası taraftarlara üçlü çektirdi

Google Haberlere Abone ol
Beşiktaş, 14 sezon sonra çeyrek finalde


İSTANBUL (AA) - Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi son 16 turu rövanş maçında Yunanistan temsilcisi Olympiakos'u 4-1 yenerek, 14 sezon sonra çeyrek finale yükseldi.

Rakibi karşısında ilk maçta aldığı 1-1 beraberliğin avantajıyla maça başlayan siyah-beyazlı takım, Vincent Aboulakar ve Ryan Babel'in golleriyle 2-0 öne geçerek tur kapısını araladı. Rakibinin golüne engel olamayan ve 39. dakikada da Aboubakar'ın kırmızı kart görmesiyle sıkıntı yaşayan Beşiktaş, ikinci yarıda büyük baskı altında kalmasına rağmen iyi savunmasıyla rakibine gol şansı vermedi.

Babel ve Cenk Tosun ile son 15 dakikada iki gol bulan siyah-beyazlı ekip, karşılaşmayı 4-1 kazanarak adını çeyrek finale yazdırdı.

Siyah-beyazlı takımda rakibin büyük baskı kurduğu bölümlerde Oğuzhan Özyakup'un yerine oyuna dahil olan Necip Uysal, başarılı oyunuyla dikkati çekti.


- 14 sezon sonra çeyrek finalde


Beşiktaş, 14 sezon sonra 3. kez çeyrek finale yükselmeyi başardı.

1986-1987 sezonunda Şampiyon Kulüpler Kupası'nda çeyrek finale yükselen siyah-beyazlı takım, 2002-2003'te de UEFA Kupası'nda bu başarıyı göstermişti.


- Aboubakar, takımını zor durumda bıraktı


Karşılaşmanın 10. dakikasında takımını 1-0 öne geçiren Vincent Aboubakar, bu katkısına rağmen 39. dakikada rakibine kafa attığı gerekçesiyle kırmızı kart görerek takımını zor durumda bıraktı.

Beşiktaş'ın UEFA Şampiyonlar Ligi'nde Dinamo Kiev ile yaptığı son grup maçında da kırmızı kart gören Kamerunlu oyuncu, bir kez daha kritik bir hata yaptı.

Siyah-beyazlı oyuncu, Avrupa kupalarında ise 6. kez rakip fileleri havalandırdı.


- Anonslarla motivasyon


Aboubakar'ın 39. dakikada gördüğü kırmızı kartla maçın büyük bölümünde 10 kişi ve gergin oynayan Beşiktaş'ta yapılan anonslarla hem oyuncular hem taraftarlar motive edildi.

İkinci yarı öncesinde taraftarlardan anonsla destek istenirken, 71. dakikada eski maçlar hatırlatılarak bu tekrarlandı.


- Ryan Babel turu getirdi


Karşılaşmada 2 gol atarak 9 maçlık suskunluğunu sonlandıran Ryan Babel, takımının tur atlamasında büyük pay sahibi oldu.

Devre arasında siyah-beyazlı takıma transfer olan ve Spor Toto Süper Lig'deki Aytemiz Alanyaspor ile Atiker Konyaspor karşılaşmalarında gol sevinci yaşayan ancak sonraki 9 karşılaşmayı boş geçen Hollandalı futbolcu, özellikle ikinci yarıdaki rakip baskısı sırasında attığı golle Beşiktaş'ın rahatlamasını sağladı.

Beşiktaş formasıyla Avrupa kupalarında ilk kez gol sevinci yaşayan Babel, 4 gole ulaştı.


- İç saha performansı sürüyor


Beşiktaş, son yıllardaki başarılı iç saha performansını Olympiakos karşısında da sürdürdü.

Siyah-beyazlılar, Avrupa'da son 16 iç saha maçında sadece bir kez mağlup oldu. 2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde Belçika'nın Club Brugge takımına 3-1 yenilen Beşiktaş, bu periyottaki iç saha maçlarında rakiplerine 8 kez üstünlük sağlarken, 7 karşılaşmadan beraberlikle ayrıldı.

Siyah-beyazlılar, evindeki 16 maçta 24 gol atarken, kalesinde 15 gol gördü.


- Yunan takımını ilk kez yendi


Beşiktaş, Avrupa kupalarında ilk kez bir Yunan takımına üstünlük kurdu.

1958-1959 sezonunda Avrupa Şampiyon Kulüpler Kupası 1. turunda Yunanistan temsilcisinin sahaya çıkmaması nedeniyle hükmen galip ilan edilen siyah-beyazlı takım, daha sonra bu ülke takımlarıyla yaptığı 3 maçı beraberlikle tamamlamıştı.

2014-2015 sezonunda UEFA Avrupa Ligi'nde bu ülke temsilcisi Asteras ile aynı grupta yer alan Beşiktaş, İstanbul'daki maçta rakibiyle 1-1 berabere kalırken, deplasmandaki mücadeleyi ise 2-2 eşitlikle tamamladı. Siyah-beyazlı takım, deplasmanda 1-1 berabere kaldığı Olympiakos'u İstanbul'da 4-1 yenerek ilk galibiyetine imza attı.


- Cenk Tosun da suskunluğunu bozdu


Takımının 4. golünü atan Cenk Tosun da 4 maçlık suskunluğuna son verdi.

Resmi maçlardaki son golünü Hapoel Beer-Sheva ile İstanbul'da oynanan karşılaşmada atan Cenk; Galatasaray, Çaykur Rizespor ve Kayserispor ile Olympiakos maçlarında gol bulamamıştı.

Avrupa kupalarında 7. golünü atan Cenk Tosun, siyah-beyazlı takımın eski futbolcusu Mehmet Özdilek'i de yakaladı.


- Quaresma'dan Oğuzhan'a sert tepki


Karşılaşmanın ilk yarısında Beşiktaş atağında Ricardo Quaresma, kendisine iyi pas atamayan Oğuzhan Özyakup ile kısa süreli tartıştı.

Portekizli oyuncu bir atak sırasında da yine boş pozisyonda kendisini göremeyen Oğuzhan'a sert tepki gösterdi.


- 4-1'den sonra Yunan müziği


Beşiktaş'ın 4-1 öne geçmesinin ardından stat hoparlöründen Yunan müziği çalındı.

Maç sonrası da bu müzik tekrarlandı.

Siyah-beyazlı taraftarlar da ilk maçta olduğu gibi rövanş mücadelesinde de "İstanbul İstanbul" şeklinde tezahürat yaptı.


- Şenol Güneş üçlü çektirdi


Karşılaşma sonrası Beşiktaş teknik heyeti ve oyuncuları, tur coşkusunu taraftarlarıyla yaşadı.

Mücadelenin son düdüğüyle kenar yönetimi sahaya girerek oyuncularla taraftarlara gitti.

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, taraftarlara ilk kez üçlü çektirdi.


- Rakibi yarın belli olacak


Siyah-beyazlı takımın çeyrek finaldeki rakibi yarın belli olacak.

Kura çekimi, yarın saat 15.00'te İsviçre'nin Nyon kentinde yapılacak.


Yorumlar