Bertan Nogaylaroğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Bertan Nogaylaroğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında, mesleği nedir, ne iş yapıyor ve benzeri sorular son günlerde yangınlarla birlikte gündem olmaya başladı. THK'nın durumu ve uçaklarının şu an hangarlarda çürümüş olmasıyla ilgili tartışmalarda adı sık sık anılıyor.

Google Haberlere Abone ol
Bertan Nogaylaroğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında

Bertan Nogaylaroğlu kimdir sorusu Türk Hava Kurumu'nun şu anda yangınları söndürmeyip hangarlarda çürüyen uçakları nedeniyle gündeme geldi. Nogaylaroğlu, THK'nın başındayken Orman Bakanlığı tarafından açılan ihalede fırsatçılık yaparak, ihale teklifine iki kat fiyat vererek, ihaleyi alamamakla eleştiriliyor.

Bertan Nogaylaroğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında
Bertan Nogaylaroğlu

 

İddiaya göre, THK'dan başka yangınları söndürebilecek kuruluş olmadığını fırsata dönüştürmek isteyen Nogaylaroğlu, Orman Bakanlığı tarafından açılan ihalede fahiş fiyat verdi. Bakanlı da bu fiyata daha fazla sayıda helikopter ve hava aracı alacağını belirterek fahiş fiyat teklifini kabul etmedi. Peki, Bertan Nogaylaroğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

İşte Bertan Nogaylaroğlu biyograisi veya özgeçmişi:

Bertan Nogaylaroğlu Türk Hava Kurumu Eski Başkanı ve Em. Hv. Tüm. Gen. Hakkında merak edilen kaç yaşında? aslen nereli? eğitimi, askerlik görevleri, çalışmaları, kariyeri gibi bir çok sorunun cevabı. Kısaca hayatı ve biyografi bilgileri.

Bertan Nogaylaroğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında
Bertan Nogaylaroğlu

 

1957 yılında dünyaya gelen Ahmet Bertan Nogaylaroğlu, Kayseri, Pınarbaşı İlçesi’nde doğmuştur. !977 yılında Teğmen olarak Hava Harp Okulu Lisans eğitimini tamamlamıştır. Ardından Hava Harp Akademisi eğitimini tamamlamış ve Kurmay Subay olmuştur.

Hava Kuvvetlerinin çeşitli birliklerinde kol uçucusu, öğretmen pilot, Filo Komutanı, Harekat Komutanı görevleri ve Napoli İtalya NATO Karargah Subaylığı görevleri’nde bulunmuştur. Daha sonra Kurmay Albay rütbesi ile Hava Kuvvetleri Genel Sekreterliği görevini yapmıştır.

Tuğgeneral rütbesine terfi ettikten sonra Washington’da Silahlı Kuvvetler Ataşeliği ve Konya 3’üncü Ana Üs ve Eğitim Merkezi Komutanlığı görevlerinde bulundu. Son görevi ise Tümgeneral rütbesinde iken üstlendiği Genelkurmay Plan Prensipler Başkanlığı Dış İlişkiler ve Uluslararası İşbirliği Daire Başkanlığı olmuştur. 2012 senesinde kendi rızası, isteği ile emekliliğe ayrılmıştır.

Bertan Nogaylaroğlu kimdir, nerelidir, kaç yaşında
Bertan Nogaylaroğlu

 

17 Mart 2017 tarihinde TUSAŞ-Türk Havacılık ve Uzay Sanayii A.Ş.’de Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevine başlamış, 13 Ekim 2018 tarihinde THK Genel Kurulunda Genel Başkan olarak seçilen isim olmuştur. Türk Hava Kurumu’nu borç batağından kurtarma vaadi ile görevi devralmıştır.

İngilizce bilmekte, evli ve bu evliliğinden bir evladı vardır. Geçmiş yıllarda Balyoz davası hükümlüsü olarak cezaevinde kalmış, Balyoz davası mağduru olan isimlerdendir.


 

Yorumlar