Berlin'de aşırı sağcıların yürüyüşüne sol gruplardan engel

- Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Wedding semtinde, aşırı sağcı "Identitaere Bewegung" adlı grup yürüyüş düzenledi - Sol gruplar karşıt gösterilerle aşırı sağcı yürüyüşün hedefine ulaşmasını engelledi

Google Haberlere Abone ol
Berlin'de aşırı sağcıların yürüyüşüne sol gruplardan engel

BERLİN (AA) - Almanya'nın başkenti Berlin'de aşırı sağcı "Identitaere Bewegung" adlı grubun düzenlediği yürüyüşün hedefine ulaşmasını sol gruplar engelledi.

Türklerin de yoğun olarak yaşadığı Wedding semtindeki Gesundbrunnen tren garının önünde toplanan yüzlerce aşırı sağcı, merkez tren garına doğru yürüyüşe geçti.

Sarı-siyah bayraklar taşıyan ve "Yurtseverlik suç değil", "Berlin bizim kentimizdir", "Sınırları kapatın" şeklinde slogan atan aşırı sağcılar, sol grupların düzenlediği protestolar sebebiyle ancak yaklaşık 1 kilometre yürüyebildi.

Karşıt gösterilerden dolayı yoğun güvenlik önlemleri eşliğinde 3 saat Voltastrasse metro istasyonu civarında bekletilen aşırı sağcılar daha sonra yeniden Gesundbrunnen tren garına döndü ve gösterilerini sonlandırdı.

Bu arada sol gruplar aşırı sağcıların geçeceği güzergah üzerinde karşıt gösteriler ve oturma eylemleri yaptı. Karşıt gösterilere Wedding semtinde yaşayanlar da katıldı.

Oturma eyleminde bulunanlara müdahale eden Berlin polisi, çok sayıda kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

Gösterilerde yaklaşık bin polisin görev aldığı kaydedildi.

Yorumlar