Berkin Elvan davasında 16 yıl hapis kararı

Berkin Elvan davası olarak bilinen Gezi olayları esnasında polisin gaz kapsülü nedeniyle bir kişinin ölümüyle açılan davada sanık polise 16 yıl hapis cezası verildi. Peki, Berkin Elvan neden öldü, ölüm sebebi neydi, ne zaman öldü?

Google Haberlere Abone ol
Berkin Elvan davasında 16 yıl hapis kararı

Polisin göstericileri dağıtmak için attığı gaz kapsülünün isabet ederek ölümüne neden olduğu Berkin Elvan'ın ölümüyle ilgili davada karar çıktı. 

Sanık polis 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı. Gezi Parkı eylemlerinde Okmeydanı'nda çıkan olaylarda 16 Haziran 2013'te kafasına gaz kapsülü isabet eden Berkin Elvan ağır yaralanmıştı. Elvan, 269 gün sonra tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetmişti. Peki, Berkin Elvan neden öldü, ölüm sebebi neydi, ne zaman öldü?

İstanbul 17. Ağır Ceza Mahkemesi'ndeki duruşmaya, başka bir ilde bulunan tutuksuz sanık F. D. Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla katıldı.

Berkin Elvan'ın ailesinden müdahiller anne Gülsüm Elvan, baba Sami Elvan ve kardeşleri Gamze ile Özge Elvan'ın yanı sıra taraf avukatları da duruşmada hazır bulundu.

Bazı CHP, HDP ve TİP milletvekilleriyle çok sayıda izleyici de duruşmayı takip etti.

Mahkeme heyeti, müdahiller, sanık ve taraf avukatlarının, esas hakkındaki mütalaaya karşı beyanlarının alınmasının ardından kararını açıkladı.

Heyet, sanık F.D.'yi "olası kasıtla kasten öldürme" suçundan 16 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırdı.

Sanık hakkında yurt dışına çıkış yasağı da getirildi.

Berkin Elvan'ın ölüm sebebi;

2013 yılındaki Gezi protestoları esnasında polisin göstericilere biber gazlı müdahale etmişti.

Müdahale esnasında biber gazı kullanma yetkisi bulunan polis memurlardan birinin attığı gaz fişeğinin kapsülü Berkin Elvan'ın başına isabet etmişti.

Berkin Elvan, İstanbul Okmeydanı Hastanesi'nde yoğun bakıma kaldırılmıştı. 

Yaklaşık 9 ay sonra Berkin Elvan hayatını kaybetmişti. 

Ailesi, Berkin Elvan'ın ekmek almak için evden çıktığını, bu sırada polisler tarafından vurularak öldürüldüğünü ileri sürmüştü.

Ancak daha sonra ortaya çıkan görüntülerde Berkin Elvan'ın da eylemciler arasında olduğu görülmüştü.

Berkin Elvan neden öldürüldü
Berkin Elvan

 

Detaylar Geliyor...

 

Yorumlar