Berk Hacıgüzeller kimdir nerelidir kaç yaşında?

Berk Hacıgüzeller, Memleket Partisi'nin İstanbul adayı olarak açıklandı. Adaylığını Genel Başkan Muharrem İnce kamuoyuna duyurdu.

Google Haberlere Abone ol
Memleket Partisi İstanbul adayı açıklandı

Memleket Partisi'nin İstanbul adayı Berk Hacıgüzeller oldu. Peki, Berk Hacıgüzeller kimdir, nerelidir, kaç yaşında? 

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı'nın Berk Hacıgüzeller olduğunu açıkladı. Aday tanıtım etkinliğinde konuşan İnce, iktidarın ekonomi politikalarına eleştiriler getirdi ve yerel seçimlerin Türkiye için bir dönüm noktası olacağını vurguladı.

BERK HACIGÜZELLER KİMDİR?

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce, partisinin İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkan Adayı olarak Berk Hacıgüzeller'i açıkladı. Hacıgüzeller, 8 Kasım 1966 tarihinde İstanbul'da doğdu. Marmara Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme Bölümü'nde lisans eğitimini tamamladı. Aynı üniversitede "yönetim ve organizasyon" dalında yüksek lisans yaptı. Uluslararası alanda da Westminster Üniversitesi ve Londra Üniversitesi'nde sırasıyla Uluslararası İşletmecilik ve Uluslararası Hukuk alanlarında yüksek lisans eğitimleri aldı.

Berk Hacıgüzeller kimdir
Berk Hacıgüzeller

 

Hacıgüzeller, çalışma hayatına Ernst & Young Uluslararası Bağımsız Denetim şirketinde başladı. Kamu ve özel sektör kurumlarında uluslararası denetim ve yönetim prensipleri kapsamında denetim faaliyetleri yürüttü. Uluslararası şirketlerde Genel Müdür Yardımcılığı, Genel Müdürlük ve Yönetim Kurulu Üyelikleri görevlerinde bulundu. Serbest mali müşavirlik, yatırım yönetimi ve kurumsal yönetim danışmanlığı alanlarında faaliyet göstermektedir. Kamu Gözetim Kurumu Bağımsız Denetçisi olan Hacıgüzeller, ayrıca Dünya Enerji Konseyi Türk Milli Komitesi üyesidir.

Hacıgüzeller, Beşiktaş Jimnastik Kulübü'nde 2012 - 2018 yılları arasında yönetim kurulu üyeliği ve icra kurulu başkan yardımcılığı görevlerinde bulunmuştur. Aynı zamanda "stratejik marka yönetimi" yüksek lisans programında "küreselleşme" dersi vermektedir. İngilizce bilen Hacıgüzeller, evli ve bir çocuk babasıdır.

EKONOMİ VE SEÇİMLER ÜZERİNE ELEŞTİRİLER

Yerel seçimlere dikkat çeken İnce, "Türkiye mart ayındaki seçimlerden sonra bambaşka bir yola girebilir" şeklinde konuştu. AK Partili'li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın seçim bölgelerindeki 'tehdit' diline de tepki göstererek, ülkenin 'tek adam' yönetiminden uzaklaşması gerektiğini dile getirdi.

Muharrem İnce, kazanacakları belediyelerde "3A belediyecilik anlayışı" sağlayacaklarını söyledi. Bu anlayış; "akıl, adalet ve ahlak" üzerine kurulu olacak.

İnce, bu prensiplerle yönetilecek belediyelerin daha adil ve etik olacağının altını çizdi.

Yorumlar