Berberde virüs çıktı, tüm ilçe karantinaya alındı

Burdur'da bir belde, koronavirüs taşıyıcısı çıkan berber nedeniyle karantinaya alındı. Berberin, açılış öncesinde belediye başkanı dahil birçok kişiyle temas ettiği ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Berberde virüs çıktı, tüm ilçe karantinaya alındı

Test sonuçlarını beklemeden berber dükkanını açan şahısta koronavirüs çıktı. Açılış öncesinde belediye başkanı dahil çok sayıda kişiyle temas ettiği ortaya çıkan kişi nedeniyle, 2 bin kişilik belde karantinaya alındı.

Burdur’un Buçak ilçesi Kocaaliler beldesinde 1 kişide Covid 19 vakası tespit edilmesi sebebiyle belde karantina altın alandı.

Burdur Valiliği tarafından yapılan açıklamada, "Bucak ilçemize bağlı Kocaaliler beldesinde bir kişide Covid-19 vakası tespit edilmesi üzerine, hastalığın belde içinde yayılmasını ve başka yerleşim yerlerine taşınmasını önlemek amacıyla belde 11.05.2020 Pazartesi günü saat 19.00 itibariyle karantina altına alınmıştır" denildi.

150 KİŞİ TESPİT EDİLDİ

Salgın hastalık ekibinin yaptığı çalışmada A.T'nin beldede aralarında tıraş ettiği vatandaşların da yer aldığı 150 kişiyle temasta bulunduğu belirlendi.

Bucak Devlet Hastanesinde tedavisine devam edilen berber A.T'nin, genel sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

Hastalığın belde içinde yayılmasını ve başka yerleşim yerlerine taşınmasını önlemek amacıyla dün giriş ve çıkışları güvenlik şeridiyle kapatılan beldede, karantina süreci devam ediyor.

Bu arada, Kocaaliler Belde Belediye Başkanı Selahattin Gökçe, İYİ Parti İlçe Başkanı Safa Sönmez ve İYİ Parti İl Genel Meclis üyesi Niyazi Bülbül tarafından faaliyete başlayan tüm berberlere koruyucu yüz maskesi siperlik dağıtıldı.

Test sonucu pozitif çıkan berberle temas eden Belediye Başkanı Gökçe, Sönmez ve Bülbül'e de Kovid-19 testi yapılarak, evde karantinaya alındığı ve test sonuçlarının henüz çıkmadığı öğrenildi.

Yorumlar