Berber ve kuaförlerden 'randevu ve havlu' uyarısı

Pazartesi günü uzun aradan sonra yeniden kapılarını açmaya hazırlanan berberler, kuaförler ve güzellik salonları müşterilerine, "Randevu ve havlu almadan gelmeyin" çağrısında bulundu.

Google Haberlere Abone ol
Berber ve kuaförlerden önemli çağrı

Bilim Kurulu'nun tavsiyeleri ve hükümetin aldığı kararlarla, koronavirüs ile mücadele kapsamında alınan tedbirler nedeniyle yaklaşık bir buçuk aydır kapalı olan berberler, kuaförler ve güzellik salonları pazartesi itibariyle açılıyor. Açılmadan önce de, "Randevu ve havlu" uyarısı geldi.

Her türlü hazırlıklarını tamamladıklarını belirten kuaförler ve berberler, müşterilerine çeşitli önerilerde bulundu. Müşterileri için tek kullanımlık havlu, önlük ve benzeri malzemeleri hazırladıklarını belirten kuaförler, yine de müşterilerinin gelmeden önce "Randevu" almalarını gelirken de yanlarında havlularını getirmeleri önerisinde bulundu. 

Kuaför, berber ve güzellik salonlarının altını çizdikleri en önemli nokta ise "randevu" konusu oldu. Müşterilerinin gelmeden önce mutlaka randevu almalarını isteyen kuaförler, bu şekilde daha sağlıklı ve rahat bir hizmet alabileceklerini belirtiyor. 

Zeytinburnu'nda Mikail Kuaför Salonu'nu işleten Mikail Usta, pazartesi için bütün hazırlıklarını tamamladıklarını, koronavirüs salgınına karşı tedbirleri en üst düzeyde aldıklarını belirterek, müşterilerine, gelmeden önce mutlaka randevu almaları gerektiği uyarısında bulundu. 

Virüs salgınına karşı her türlü tedbirleri aldıklarını belirten Mikail Usta, tek kullanımlık önlük, havlu ve benzeri malzemelerinin hazır olduğunu ancak yine de müşterilerinin havlularını evlerinden getirmeleri önerisinde bulunduklarını söyledi. 

RANDEVU ALMADAN GELMEYİN

Bütün kuaförlerin yaptığı gibi Mikail Usta da daimi müşterilerine attığı mesajda, "Randevu almadan gelen traş yapılmayacaktır. Lütfen bir veya iki gün önceden randevu alalım. Salonumuz dezenfekte belediyemiz tarafından yapılmıştır. 15 gün bir ilaçlama yapılacak. Siteril cihazımız mevcuttur. Tek kullanımlık havlumuz mevcuttur. Salonda bekleme yapılmayacak. Maske eldivenlerimiz tek kullanımlık önlüğümüzle hazırız" dedi. 

Tıraş esnasında işin püf noktasının havlu olduğunun altını çizen Mikail Usta, saç traşına gelenlerin mutlaka yanlarında havlularını getirmelerini önerdiğini söyledi. 

Mikail Usta ayrıca, bakanlık tarafından alınan, jilet ve ustura kullanımının yasak olduğu kararını da hatırlatarak traşların makineyle yapılacağını ifade etti.

İÇİŞLERİ BAKANLIĞININ GENELGESİ

İşte İçişleri Bakanlığının berber ve kuaförler genelgesinin detayları: 

ÇALIŞMA SAATLERİ

- Berber, güzellik salonu ve kuaförler 09.00-21.00 saatleri arasında çalışacak, müşterilere randevu sistemiyle hizmet verilecek.

MASKE KULLANMA ZORUNLULUĞU

- Berber, kuaför ve güzellik salonlarında çalışanlar maske kullanacak, müşteriler ise yapılacak işleme göre maskeyi çıkarabilecek. 

HAVLU VE ÖNLÜKLER TEK KULLANIMLIK OLACAK

- Berber, güzellik salonu ve kuaförlerde saç kesimi, yıkama ve boyamada kullanılan havlu, önlük gibi malzemeler tek kullanımlık malzeme olacak.

JİLET VE USTURA KULLANMAK YASAK

- Berberlerde jilet, ustura ile sakal tıraşı yapılması hizmeti geçici süreliğine verilmeyecek, sakal tıraşı, makineyle kısaltılma şeklinde yapılabilecek. 

CİLT BAKIMI, KALICI MAKYAJ YASAK

- Kuaförler ve güzellik merkezlerinde cilt bakımı, makyaj ve kalıcı makyaj hizmetleri geçici süreliğine verilmeyecek.

Yorumlar

Ahmet Göktaş Pazartesi 3te