Berat Kandilinde hangi dualar okunur?

Berat Kandili gecesinde yıllık nasibini almak isteyen ve geçmiş günahlarından kurtulmak isteyen Müslümanlar, bu akşam yapabilecekleri dua önerileri arayışında. İşte Berat Kandili için dua önerileri:

Google Haberlere Abone ol
Berat Kandilinde hangi dualar okunur?

Berat Kandili bu yıl 7 Nisan 2020 Salı akşamı ifa edilecek. Birçok Müslüman tarafından dört gözle beklenen bu gecede rahmet kapıları sonuna kadar açılır, müminlerin yıllık rızıkları ve nasipleri dağıtılır. Bu gece dua etmek, bu gece tövbe etmek, bu gece yıllık rızkını istemek için bir yıl boyunca bekleyen müminlerin bekleyişleri sona erdi. Peki, Berat Kandili gecelerinde hangi dualar edilir, Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V.) hangi duaların edilmesini önermiştir?

Peygamber Efendimiz Aleyhissalâtü Vesselam bu gece Rabbine şöyle dua etmiştir:

"Allah'ım, azabından affına, gazabından rızana sığınırım, Senden yine Sana iltica ederim. Sana gereği gibi hamd etmekten âcizim. Sen Kendini sena ettiğin gibi yücesin."

Bazı mâna büyüklerinin de şöyle bir duası vardır:

"Allah'ım, şayet ismimi saîdler defterine yazdıysan, orada sabit kıl. Şayet ismimi şakiler defterine yazdıysan oradan sil. Çünkü Sen buyurdun ki, 'Allah dilediğini siler yok eder, dilediğini de sabit bırakır, Levh-i Mahfuz Onun katındadır."

Bu idrak ve şuur içinde ihya edeceğimiz Berat Gecesi'nin hepimiz için hayırlara vesile olmasını Cenab-ı Hakk'tan niyaz edelim.

BERAT KANDİLİ EDİLEN DUA VEYA BERAT KANDİLİ DUASI

Berât gecesi akşam namazından sonra üç kere Yasin sûresi ve her birinin sonunda aşağıdaki Berât duâsı okunur. Birinci Yâsin-i Şerîften sonra bu duâ okunurken Allah’ın saîd kullarından olmak niyyetiyle okunur. İkinci defa okunurken hayırlı ömür uzunluğu niyyetiyle okunur. Üçüncü defa okunurken kaza ve belâlardan emîn olup hayırlı rızık için okunacaktır.

Berat Kandili Duası

BERAT KANDİLİ DUASININ ANLAMI

“Rahmân ve Rahîm olan Allah’ın adıyla.

Allah’ım, ey ihsân ve ikram sahibi olan ve kendisine ihsan edilemeyen, ey Celâl ve İkrâm Sahibi, ey lutfu ve ihsânı bol olan, Sen’den başka ilâh yok, sen kendisine ilticâ edenlerin yardımcısı, kendisine sığınanlara emân veren, korkanların kendisinde emniyete kavuştuğu yüce zât’sın.

Allah’ım! Beni katında, Ümmü’l-Kitâb’da şakî/kötü veya mahrûm veya kovulmuş veya rızkı dar olarak yazdıysan, Allah’ım fazl u ihsânınla kötülüğümü, mahrûmiyetimi, kovulmamı ve rızkımın az olmasını sil, beni katında, Ümmü’l-Kitâb’da saîd/iyi, rızkı bol ve hayırlara muvaffak olan bir kulun olarak yaz. Şüphesiz Sen Rasûl’ünün lisânı üzere indirilen Kitâb’ında bir söz buyurdun ve Sen’in sözün haktır:

«Allah dilediğini siler, (dilediğini de) sâbit bırakır. Ümmü’l-Kitâb (Ana Kitâb) O’nun yanındadır.»(er-Ra’d, 39)

İlâhî! En büyük tecellin ile «Her hikmetli işe kendisinde hükmedilen»(ed-Duhân, 4) ve kesin karar verilen mübarek Şa’bân’ın yarısı gecesinde, bizden bildiğimiz, bilmediğimiz ve Sen’in bildiğin bütün belâları uzaklaştır. Şüphesiz Sen en yüce ve en keremlisin. Allah, Efendimiz Muhammed’e, âline ve ashâbına salât u selâm eylesin!” (Bkz. Ali el-Müttakî, no: 5090)

 Kaynak: SonHaberler

Yorumlar