Benzin ve motorinde bir indirim 4 bindirim

Benzin ve motorin fiyatlarında son bir hafta içinde 4 kez zam yapılırken bir kez de indirim yapıldı. Petrol fiyatlarındaki büyük düşüşler bizde "küçük indirimler"e vesile olurken, petrol fiyatlarındaki küçücük artışlar ise bizde "kocaman zamlara" neden oluyor. 

Google Haberlere Abone ol
Benzin ve motorinde bir indirim 4 bindirim

Dünya genelinde petrol fiyatlarındaki oynaklık nedeniyle Türkiye'de akaryakıt fiyatlarında iniş ve çıkışlar yaşanıyor. Ancak Türkiye'deki iniş ve çıkışların petrol fiyatlarına birebir paralel olduğunu söylemek çok zor. Çünkü, petrol fiyatlarındaki büyük düşüşler bizde "küçük indirimler"e vesile olurken, petrol fiyatlarındaki küçücük artışlar ise bizde "kocaman zamlara" neden oluyor. 

Enerji Petrol Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan (EPGİS) yapılan açıklamaya göre, benzine 15 kuruş, motorine ise 13 kuruş pompaya yansıyacak şekilde zam geldi. Bu gece yarısından itibaren geçerli olacak zam, pompa fiyatlarına yansıyacak.

Zammın ardından İstanbul'da ortalama 5,51 TL'den satılan benzinin litresi 5,66 TL'ye yükselecek. Benzinin litresi Ankara'da 5,66 TL'den 5,81 TL'ye, İzmir'de 5,68 TL'den 5,83 TL'ye çıkacak.

İstanbul'da ortalama 5,20 TL'den satılan motorinin litresi 5,33 TL'ye çıkacak. Motorinin litresi Ankara'da 5,29 TL'den 5,42 TL'ye, İzmir'de 5,31 TL'den 5,44 TL'ye yükselecek.

Akaryakıt fiyatları, Türkiye'nin de dahil olduğu Akdeniz piyasasındaki işlenmiş ürün fiyatlarının ortalaması ile dolar kurundaki değişiklikler baz alınarak rafineriler tarafından hesaplanıyor. Bu hesaplanma sonucunda dağıtım firmalarınca uygulanan fiyatlar, rekabet ve serbesti nedeniyle şirketler ve kentlere göre küçük değişiklikler gösterebiliyor.

Yorumlar

Mustafa köse Biz bunlara alıştık. Küçücük dolar artışı ardından hemen akaryakıta zam. Ham petrol fiyatında düşüşten 3 gün sonra minik bir düşüş.