Kerim Benzema Müslüman mı? Karim Benzema dini nedir, hangi dine mesup?

Benzema Müslüman mı dini nedir, hangi dine mensuptur, nerelidir, kaç yaşındadır, daha önce hangi takımlarda oynadı? Ballon d'Or ödülü kazanan Karim Benzema biyografisi, dini, memleketi ve daha önce oynadığı takımlar:

Google Haberlere Abone ol
Kerim Benzema Müslüman mı? Karim Benzema dini ne?

Benzema Müslüman mı, hangi dine mensup, Karim Benzema dini inancı nedir, nerelidir, memleketi neresidir, aslen nerelidir, daha önce nerede oynadı, şu anda hangi takımda oynuyor. Son olarak Avrupa'da yılın en iyi futbolcusu ödülüne, Ballon d'Or ödülüne layık görülen Benzema bir kez daha spor dünyasının gündemine oturdu. 

KERİM BENZEMA MÜSLÜMAN MI?

Yılın futbolcusuna verilen Altın Top (Ballon d'Or) ödülünü, Real Madrid'in Fransız santrforu Karim Benzema kazandı. Kerim Benzema en son Dünya Kupası maçlarının başlamasına saatler kala üzücü bir haberle spor dünyasında gündem oldu. Fransız Milli Takımının kadrosunda yer alan Benzema'nın antremanlar esnasında talihsiz bir kaza geçirerek sakatlandığı öğrenildi. Bu nedenle Benzema Dünya Kupası maçlarında oynayamayacak.  İşte Karim Benzema hakkında merake dilen bilgilerden bazıları, yani dini, biyografisi, özgeçmişi: 

Karim Benzema Müslüman mı?
Karim Benzema

 

Karim Mostafa (Kerim Mustafa) Benzema 19 Aralık 1987 tarihinde Fransa'nın Lyon kentinde doğdu. Real Madrid takımında forma giymektedir.

Futbola doğup büyüdüğü Lyon şehrinde bölgesel bir takım olan Bron Terraillon' da başlamış,

1996 yılında şehrin en büyük takımlarından Lyon'un çatısı altında genç kulüp akademisine katılmıştır. İlk profesyonel maçına 2004-05 sezonunda çıkmıştır. Kulübüyle dört yıl üst üste şampiyonluk sevinci yaşamıştır. Fransa Ligue 1'in 2007-2008 sezonunda gol kralı olmuştur.

2009 yılının Temmuz ayında 35 milyon avro karşılığında Real Madrid'a transfer olmuştur. Bu takımda çıktığı 58 maçta 18 gole imza atan futbolcu, ayrıca 8 Aralık 2010 tarihinde Santiago Bernabéu Stadyumu'unda ki UEFA Şampiyonlar Ligi grup maçlarında Auxerre'i karşı 4-0 yenerken, attığı 3 golle yıldızlaşmıştır.

Cezayir asıllı olmasına rağmen doğduğu ülkenin takımı olan Fransa'yı seçmiştir. Benzema, Fransa U-17, Fransa U-18, Fransa U-19, Fransa U21 olmak üzere alt kategorilerde de Fransa millî takım formasını terletmiş ve 2007 yılından itibaren de Fransa A Millî takım'a seçilmiştir.

Kerim Benzema Müslüman mı?
Kerim Benzema

 

İlk kez 2007 yılında forma giymeye başladığı Fransa A Millî Takımı ile 2008 ile 2012'de Avrupa Futbol Şampiyonası ve 2014 FIFA Dünya Kupası kadrolarında yer almıştır. 2007-2015 yılları arasında, Fransa millî takım formasıyla 77 maçta 25 gol atmıştır. Tüm kategorilerde ise toplamda 112 kez Fransa millî takım forması giyip bu maçlarda 45 gol atmayı başarmıştır.

Aslen, bir zamanlar Fransız sömürgesi olan Cezayirli'dir. Ailesi ve kendisi Müslüman dinine mensuptur. 

AVRUPA'DA MÜSLÜMAN FUTBOLCU SAYISI ARTIYOR

Avrupa'da futbol pazarının büyüyerek global boyutlara ulaşmasının ardından yeni oyuncular arayan kulüpler, Afrika kıtasından Fransa'nın gettolarına kadar arama çalışmalarını genişletince, yetenekli birçok Müslüman genç keşfedilerek, futbola kazandırılıyor.

Cezayir asıllı Fransız Zinedine Zidane, Frederic Kanoute, Nicolas Anelka gibi yıldız isimlerle başlayan ve bugün Samir Nasri, Demba Ba, Eden Hazard gibi genç oyuncularla sayısını her geçen gün daha da artıran Avrupa'daki Müslüman oyuncular, İspanya, İngiltere, Fransa, İtalya gibi futbolun önde gelen ülkelerinde ter döküyor.

İSPANYA'DAKİ MÜSLÜMAN FUTBOLCULAR

La Liga'da forma giyen Müslüman futbolcular arasında bir dönem Real Madrid'de oynayan Cezayir asıllı Fransız eski yıldız Zinedine Zidane ilk akla gelen isimlerden olurken "Los Galacticos" formasını giymeye devam eden Müslüman futbolcular arasında Tunus asıllı Alman futbolcu Sami Khedira, Cezayir asıllı Fransız Karim Benzema ve Türk asıllı Alman oyuncu Mesut Özil dikkati çekiyor. Barcelona'da bir dönem top koşturan Fransız Thierry Henry, Lilian Thuram, Seydou Keita ve Eric Abidal'in yanı sıra forma giymeye devam eden Fas asıllı Hollandalı İbrahim Afellay da önemli bir diğer isim olarak yer alıyor. Sevilla'da oynayan Frederic Kanoute ve Valencialı Adil Rami de La Liga'nın öne çıkan Müslüman kimlikli diğer oyuncuları.

İNGİLTERE'DEKİ MÜSLÜMAN FUTBOLCULAR

Premier Lig'de 2002 yılında yalnızca bir Müslüman oyuncu yer alırken, bugün bu sayı 40'a ulaştı. Tottenham Hotspur'da 2002'de forma giyen orta saha oyuncusu Nahim, aynı zamanda döneminin tek Müslüman futbolcuyken, bugün İngiltere, Fransa gibi liginde en fazla Müslüman oyuncu bulunduran ülkelerden biri durumunda. Premier Lig'de geçen sezon Demba Ba, Bacary Sagna, Marouane Fellaini gibi adını her geçen gün futbol piyasasında daha çok parlatan birçok oyuncu oynadı.

Bu oyuncular şunlardı:

Arsenal: Bacary Sagna, Vassiriki Abou Diaby (Fransa), Marouane Chamakh (Fas)

Aston Villa: Karim El Ahmadi (Fas), Yacouba Sylla (Fransa)

Chelsea: Demba Ba (Senegal), Eden Hazard (Belçika)

Everton: Marouane Fellaini (Belçika)

Fulham: Mahamadou Diarra (Mali), Kerim Frei (Türkiye), Pajtim Kasami (İsviçre)

Liverpool: Oussama Assaidi (Fas), Samed Yeşil (Almanya)

Manchester City: Edin Dzeko (Bosna Hersek), Kolo Toure, Yaya Toure (Fildişi Sahili), Samir Nasri (Fransa)

Newcastle United: Massadio Haidara, Papiss Cisse (Senegal), Hatem Ben Arfa, Mehdi Abeid, Moussa Sissoko (Fransa), Cheick Tiote (Fildişi Sahili)

Queens Park Rangers: Armand Traore, Samba Diakite (Fransa), Adel Taarabt (Fas)

Stoke City: Mamady Sidibe (Mali)

Tottenham Hotspur: Younes Kaboul (Fransa), Moussa Dembele (Belçika)

West Bromwich Albion: Youssouf Mulumbu (Kongo)

West Ham United: Mohamed Diame, Alou Diarra, Modibo Maiga (Mali)

Wigan Athletic: Ali Al Habsi (Oman), Arouna Kone (Fildişi Sahili)

FRANSA'DAKİ MÜSLÜMAN FUTBOLCULAR

Cezayir ve Tunus'a olan tarihi bağıyla ülkesinde birçok Müslüman futbolcuyu barındıran Fransa'nın milli takımında da Frank Ribery, Samir Nasri, Abu Diaby, Lassana Diarra, Eric Abidal, Adil Rami, Bacary Sagna, Mamadou Sakho, Karim Benzama gibi oyuncular yer alıyor. Bu nedenle aynı zamanda Fransa, milli takımında en fazla Müslüman oyuncu barındıran Avrupa ülkesi konumunda. Gettolarda keşfedilerek futbolun yıldızları arasına adını yazdıran Frank Ribery, 2004-2005 sezonunda Galatasaray'da, Nicolas Anelka'da aynı dönem arasında Fenerbahçe'de oynamıştı.

İTALYA'DAKİ MÜSLÜMAN FUTBOLCULAR

Serie A'da dikkat çeken Müslüman oyuncular arasında İnter'de forma giyen Ganalı Sulley Muntari, Boşnak asıllı Sloven Samir Handanovic ve bir dönem Galatasaray'da da oynamış Lazio oyuncusu Arnavut Lorik Cana göze çarpıyor.

BENZEMA 2022 YILININ EN İYİSİ SEÇİLDİ

Avrupa'da yılın en iyi futbolcusunun seçildiği en prestijli organizasyonlardan Ballon d'Or ödülü sahibini buldu.

2022 yılında Avrupa'nın en iyi futbolcusu Real Madrid'in yıldızı Karim Benzema oldu.

Benzema Müslüman mı, Karim Benzema'nın dini nedir, hangi dine mensuptur?
Benzema Müslüman mı, Karim Benzema'nın dini nedir, hangi dine mensuptur?

 

France Football tarafından düzenlenen Avrupa futbolunda yılın en iyilerinin seçildiği törende Ballon d'Or ödülü, sahibini buldu.

Geçen sezon Real Madrid'in hem lig hem de Şampiyonlar Ligi'nde zafere ulaşmasındaki en büyük paya sahip olan isim Karim Benzema, 2022 Ballon d'Or ödülünün sahibi oldu.


 

Yorumlar