Benjamin Button gerçek mi?

Benjamin Button gerçek mi dünyanın en ilginç filmlerinden biri olan Benjamin Button'un Tuhaf Hikayesi isimli filmi izleyenler tarafından merakla sorulan sorulardan biridir. Peki, gerçek hayatta böyle bir olay yaşandı mı?

Google Haberlere Abone ol
Benjamin Button gerçek mi?

Benjamin Button gerçek mi veya gerçek hayatta böyle bir hastalık veya hikaye gerçekleşti mi? 

Benjamin Button gerçek mi?
Doğduğunda 90 yaşında bir adamın suratına sahiptir.

 

Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi bir kitap ve aynı zamanda bu kitaptan uyarlanan bir filmin adıdır. 

Benjamin Button gerçek mi?
Benjamin Button burada çocukluk yaşlarında.

 

Film, yayınlandığı 2008 yılında bütün dünyada ses getirmiş büyük beğeniyle izlenmişti. 

Başrollerinde Brad Pitt ve Cate Blanchett oynuyor.

Film, Akademi Ödülleri(Oscar)'nde 13 dalda ödüle aday gösterilmiş ve üçünü kazanmıştır.

Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi Amerikalı yazar F. Scott Fitzgerald'ın ilk kez 1921 tarihinde Colliers dergisinde yayımlanan kısa hikâyesinin adıdır.

Özgün adı The Curious Case of Benjamin Button olan öykü 1922'de ABD'de Tales of the Jazz Age (Caz Çağı Hikayeleri) adlı kitabın içinde Fitzgerald'ın diğer öyküleriyle birlikte yayınlandı.

Bu kitap zaman zaman The Curious Case of Benjamin Button and Other Jazz Age Stories (Benjamin Button'ın Tuhaf Hikayesi ve Diğer Caz Çağı Hikayeleri) adı altında yeni baskılar yapmıştır.

Benjamin Button gerçek mi?
Yıllar ilerledikçe Benjamin Button gençleşir.

 

Scott F. Fitzgerald kısaca "hayatı tersten yaşamak" temasını işlediği bu çarpıcı, şaşırtıcı ve adı gibi tuhaf öyküsünde, herkes gibi bebek olarak değil de esrarengiz bir şekilde çok yaşlı ve sakat bir adam olarak doğan ve yıllar ilerledikçe gençleşen, sıhhatini kazanan ve daha sonra da çocuklaşan Benjamin Button'ın yaşam öyküsünü anlatır.

Filmde Benjamin Button karakterini canlandıran Brad Pitt, yaklaşık 90 yaşlarında bir insan olarak hayata gözlerini açar. 

1. Dünya Savaşı'nın bittiği gün yani 1918 yılında dünyaya gelen Benjamin Button, doğduğu esnada annesini kaybeder; ancak babası da onu bir huzur evinin bahçesine terk eder. 

Benjamin büyüdükçge gençleşmeye başlar. Çocukluk çağları tekerlekli sandalyeye mahkum halde geçer. İlerleyen yaşlarında ise gençleşmeye başlar. 

Tabii kaldığı bu huzur evi onun için hayata farklı bir başlangıç olur. 

Benjamin Button (Brad Pitt) orta yaşlarda gerçek yaşına gelir. Bu yaşlarda aşık olur ve evlenir.

 

Burada, hayatının aşkıyla tanışır. Tabii ilk başlarda yaşlı bir adam ve küçük bir kızın birlikteliği gibi görünen bu birliktelik kimse tarafından hoş görülmez. 

İkili hayatlarının ilerleyen yıllarında orta yaşlarda birbirlerine denk hale gelirler; ve bu yaşlarda aşk yaşamaya başlarlar, evlenirler, çocuk sahibi olurlar. 

Ancak giderek daha da gençleşmeye başlayan Benjamin, bu tersten yaşlanma hastalığıyla iyi bir baba olamayacağını düşünür ve babasından ona kalan bütün servetini karısına bırakarak sırra kadem basar.

Uzun yıllar Hindistan'da yaşar.

Daha sonra ülkesine geri döner ve giderek küçülen bebekleşen bir bedenin içerisinde yaşlanarak hayatını kaybeder.

Film ve kitapta konu alınan hikaye tamamen fantastik bir hikayedir.

Yani Özetle; Benjamin Button gerçek bir hikaye değil; tamamen yazarın hayal ürünü kurgusal bir romandır.

Yorumlar