"Benim Priştinem" yarışmasının kazananları belli oldu

PRİŞTİNE (AA) - Priştine Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Priştine Çocuk Kültür Merkezi işbirliğinde düzenlenen "Benim Priştinem" adlı fotoğraf ve resim...

Google Haberlere Abone ol
"Benim Priştinem" yarışmasının kazananları belli oldu

PRİŞTİNE (AA) - Priştine Yunus Emre Enstitüsü (YEE) ile Priştine Çocuk Kültür Merkezi işbirliğinde düzenlenen "Benim Priştinem" adlı fotoğraf ve resim yarışmasının kazananları belli oldu.

Yarışmaya başkent Priştine'deki 15 okuldan 5 ila 9. sınıf öğrencileri, 44 resim ve 27 fotoğraf çalışması ile katıldı.

Priştine YEE Müdürü Mehmet Ülker, ödül töreninde yaptığı konuşmada, enstitü olarak bu yıl yarışmanın konseptinde değişikliğe gittiklerini, jürinin kapsamını içerik olarak değiştirdiklerini söyledi.

Yarışmada fotoğraf ve resim kategorilerinin kazananı 6 öğrenciyi beş günlük İstanbul gezisi ile ödüllendireceklerini belirten Ülker, gezinin bu ay sonu veya gelecek ayın ilk haftası yapılacağına işaret etti.

Jüri üyelerinden fotoğrafçı Afrim Spahiu da yoğun katılımdan dolayı memnun olduklarını, ancak katılımın en iyilerin seçilmesi konusunda işlerini zorlaştırdığını bildirdi.

Ödül törenine "Euro Kosova Art" festivaline katılmak üzere ülkede bulunan ressam ve akademisyen Ahmet Mahiroğlu, Hindistanlı ressam Ketaki Pimpalkhare ve Litvanyalı ressam Renata Obcarske de katıldı.

Yorumlar