Belediyelerin "reklam bazlı" hareketlerine tepki
İstanbul Valisi Davut Gül, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan'ın devlet kurumlarını hedef alan açıklamalarına karşı sert bir yanıt verdi. Gül, devletin eğitim kurumlarındaki temizlik personeliyle ilgili iddialara net bir şekilde cevap verdi.
Vali Davut Gül, görev süresi boyunca siyasi tartışmalara girmemeye özen gösterdiğini belirterek, Şişli Belediye Başkanı Resul Emrah Şahan’ın yaptığı açıklamaların siyasi polemikten öte, devletin ve kurumlarının itibarını zedelemeye yönelik olduğunu düşündüğü için açıklama yapma gereği hissettiğini belirtti. Şahan, "Devlet yetmiyor, kurumlar çöktü, izin versinler okulları temizleyeceğiz" şeklindeki açıklamasıyla devlet kurumlarının yetersizliğini ima etmişti.
OKULLARDA TEMİZLİK PERSONELİ YETERLİ
Vali Gül, İstanbul’daki okullarda görev yapan temizlik personeliyle ilgili de detaylı bilgiler verdi. İstanbul genelinde toplam 3.963 ilkokul ve ortaokul bulunduğunu belirten Gül, bu okullarda 18.465 temizlik personelinin çeşitli statülerde görev yaptığını açıkladı. Personelin özlük haklarının ise tamamen kamu kaynaklarıyla karşılandığını vurgulayan Gül, devletin bu alandaki sorumluluklarını yerine getirdiğini ifade etti.
“Temizlik yapmak istiyorlarsa, pislikten geçilmeyen arka sokaklardan başlayabilirler” şeklindeki sözleriyle de Şişli Belediyesi’ne eleştiride bulunan Vali Gül, belediyenin kendi sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini belirtti.
BORÇLARINI ÖDEYİN ÇAĞRISI
Vali Davut Gül, belediyenin temizlik hizmeti yerine getirme talebine ek olarak, maddi kaynakları olduğu takdirde yıllardır ödenmeyen borçların da ödenebileceğini söyledi. Belediyelerin kendi asli işlerini yapmaları gerektiğini belirten Gül, ardından diğer kamu hizmetlerine veya öğrencilere destek olmak istemeleri halinde bunun bir protokol çerçevesinde gerçekleşebileceğini ifade etti.
SOSYAL MEDYA BELEDİYECİLİĞİNE ELEŞTİRİ
Vali Gül, belediyelerin sosyal medya üzerinden yaptıkları açıklamalara da tepki gösterdi. “3.963 okuldan 5 tanesine temizlik personeli desteği, 3 milyon öğrenciden 250 tanesine yemek desteği vererek sosyal medya belediyeciliği yapmalarına ve binlerce emekçinin ortaya koyduğu hizmeti karalamalarına müsaade etmeyeceğiz” diyerek, verilen hizmetlerin küçümsenmesine izin verilmeyeceğini belirtti.
Vali Gül’ün açıklamaları, devletin eğitim kurumlarındaki hizmetlerini savunurken, belediyelerin görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerektiğini vurgulayan sert bir mesaj niteliği taşıyor.
Yorumlar