Belediyeler, bu yaz öğrencilere çalışacak

- İstanbul'daki ilçe belediyeleri, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle ilk, orta ve lise öğrencileri için kurs, gezi ve kamplarla yaz programları düzenleyecek - Üsküdar Belediyesi yaz okullarındaki faaliyetler 11 Temmuz-12 Ağustosu kapsarken, drama, akıl oyunları, hayal gücü ve tasarım, temel İslami bilimler, adabımuaşeret, önemli şahsiyetlerin hayatları, siyer, tarihi geziler, piknikler ve yüzme eğitimi gibi başlıklar yer alıyor - Bağcılar Belediyesi yaz etkinliklerine 16 bilgi evinde 40 bini aşkın öğrencinin katılması bekleniyor - Beylikdüzü Belediyesi, basketbol, voleybol, yüzme, satranç, cimnastik, tekvando, futbol, masa tenisi, okçuluk, tenis, yelken, rüzgar sörfü, bisiklet gibi alanlarda öğrenciler için kurslar ve etkinlikler düzenleyecek - Beyoğlu Belediyesi'nin her yaz 5 bine yakın çocuk ve genci ağırladığı Kefken Çevre Yaz Kampı, bu yıl da kapılarını açacak

Google Haberlere Abone ol
Belediyeler, bu yaz öğrencilere çalışacak

İSTANBUL (AA) - SEFA MUTLU - İstanbul'daki ilçe belediyeleri, 2015-2016 eğitim-öğretim yılının sona ermesiyle ilk, orta ve lise öğrencileri için kurs, gezi ve kamplarla yaz programları düzenleyecek.

AA muhabirinin derlediği bilgilere göre, belediyeler, başta spor ve kültürel etkinlikler olmak üzere düzenleyecekleri faaliyetlerle öğrencilerin aktif bir tatil geçirmesini sağlayacak.

Bahçelievler Belediyesi'nin 12. kez düzenleyeceği ve sportif-kültürel faaliyetlerden oluşan yaz okulu, 7-14 yaş arası öğrencilere hizmet verecek. Yaz okulunda basketbol, voleybol, İngilizce, satranç, yüzme ve tiyatro branşları yer alıyor.

Bahçelievler Belediyesi yaz okulu faaliyetleri Orgeneral Eşref Bitlis Ortaokulu, Kuleli İlkokulu, Bülent Ecevit Ortaokulu, Erguvan İlkokulu, Behiye Dr. Nevhiz Işıl İlkokulu, Kumport Ortaokulu, Gazi İlkokulu spor salonlarında gerçekleştirilecek.

- Üsküdar'da hedef 10 bin öğrenci

Üsküdar Belediyesi yaz okulu kayıtları devam ediyor. Üsküdar Belediyesi Gençlik ve Spor Hizmetleri Müdürlüğü bünyesinde hizmet veren Üsküdar Gençlik Merkezleri (ÜSGEM) bu yıl yine Üsküdarlı gençlerle yaz okullarında buluşmayı hedefliyor.

Kayıtlar 11 Temmuza kadar devam edecek. 12 farklı şubesi ile Bilgi Evi ve Çocuk Akademileri, Üsküdar Çocuk Üniversitesi ve Genç Enderun birimlerinde 10 bini aşkın öğrenciye hizmet verilecek.

Üsküdar Belediyesi yaz okullarındaki faaliyetler 11 Temmuz–12 Ağustosu kapsarken, drama, akıl oyunları, hayal gücü ve tasarım, temel İslami bilimler, adabımuaşeret, önemli şahsiyetlerin hayatları, siyer, tarihi geziler, piknikler, yüzme eğitimi gibi başlıklar yer alıyor.

Bağcılar Belediyesi yaz etkinliklerine ise 16 bilgi evinde 40 bini aşkın öğrencinin katılması bekleniyor.

Okulların kapanmasıyla Bağcılarlı öğrenciler halk oyunları, mehteran, dans, skeç, drama, bağlama, gitar, keman, saz, satranç, tiyatro, şiir, kitap okuma, solo ve koro dersleri, basketbol, voleybol ve tenis gibi değişik branşlardaki eğitimlere katılacak.

Öğrenciler ayrıca Topkapı Sarayı, Dolmabahçe Sarayı, Sultanahmet Camisi, Ayasofya Müzesi, Kapalıçarşı, Yerebatan Sarnıcı gibi dünya turizminin önemli mekanlarını da ziyaret etme imkanı bulacak.

Bağcılar Belediyesi İzci Kulübü öğrencileri de 18-24 Haziran tarihlerinde Beykoz'da kurulan kamp alanında dönüşümlü olarak izcilik faaliyetlerinde bulunacak.

Beylikdüzü Belediyesi, basketbol, voleybol, yüzme, satranç, cimnastik, tekvando, futbol, masa tenisi, okçuluk, tenis, yelken, rüzgar sörfü, bisiklet gibi alanlarda öğrenciler için kurslar ve etkinlikler düzenleyecek.

Öğrenciler, Kavaklı Kurs Merkezi, Özgecan Aslan Kültür Merkezi, Aşık Veysel Güzel Sanatlar Lisesi'nde 14 Haziran-1 Temmuz arasında kayıtlarını yaptırabilecek.

Beylikdüzü Belediyesi'nin öğrenciler için düzenlediği yaz etkinliklerinin gerçekleştirileceği mekanlar ise şöyle:

Basketbol; spor kompleksi, Yakuplu, İhlas, Neşe Sever ilkokulları, 75. Yıl Kız Meslek Lisesi, perşembe pazarı, Beykasrı Park, İhlas Marmara 2. Kısım, Yeşilkent, voleybol; 75. Yıl Kız Meslek Lisesi, spor kompleksi, Koç İlkokulu, yüzme; spor kompleksi, Aşık Veysel Lisesi, Yakuplu kapalı havuzu, satranç; Okutan Spor Merkezi, cimnastik; spor kompleksi, Beylicium, Okutan Spor Merkezi, tekvando;, spor kompleksi, Beylicium, Okutan Spor Merkezi', futbol; Kavaklı Stadı, perşembe pazarı ile Bizimkent halı sahası, masa tenisi; spor kompleksi, okçuluk; spor kompleksi ve Demka, tenis; spor kompleksi, Yeşilkent ve Bizimkent, yelken; West Marina, rüzgar sörfü; Gürpınar Rüzgar Sörfü Kulübü, bisiklet; çarşamba pazarı.

- Sultangazi Belediyesi başarışlı öğrencileri yurtdışına götürecek

Sultangazi Belediyesi, ağustosta ramazan etkinlik alanında çocuk festivali düzenleyecek. Yine ağustos ayında 10-15 yaş arasındakileri kapsayacak izcilik kampı Sultangazi Kent Ormanı'nda düzenlenecek.

Sultangazili gençleri kapsayan ve bin kişilik kontenjanı bulunan gençlik kampı ise temmuz-ağustos döneminde Edirne Enez'de gerçekleştirilecek.

Yurtdışı öğrenci gezisine katılacak lise birincisi ve başarılı sporcular Bosna Hersek'te 3 gece 4 gün tatil yapma imkanı bulacak. Sultangazi Belediyesi ayrıca yağlı güreş ve cirit gibi etkinlikler düzenleyecek.

Çekmeköy Belediyesi ise Alemdağ, Çekmeköy ve Taşdelen'de kurulacak portatif havuzlarda uzmanlar tarafından yüzme eğitimleri verecek.

Eğitim havuzunun yanına kurulacak su parkında da çocuklar su oyunlarını oynayabilecek.

Büyükçekmece Belediyesi, geçen yıl 3 bin öğrenciye hizmet verdiği yaz etkinliklerinde bu yıl 5 bin öğrenciyi hedefliyor. Yaz spor okullarına katılan öğrencilere ayrıca güç, hız, kuvvet ölçümleri ve antropometrik testler yapılacak. Bu sayede takibe alınacak çocukların gelişimleri de izlenmiş olacak.

Büyükçekmece Belediyesi Spor Akademisi'nin 2016 yaz programında 7-14 yaş arası çocuklar için futbol, voleybol, tenis, atletizm, okçuluk, bisiklet, kaleci eğitimi, güreş, satranç ve spora başlangıç (6-7 yaş) branşları mevcut.

Ücretsiz verilen eğitimler için Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Spor Kompleksi, Büyükçekmece Belediyesi Atatürk Kültür Merkezi, Büyükçekmece Belediyesi Sanat Evleri ve Büyükçekmece Jimnastik Kulübü Derneği'nde kayıt yaptırmak mümkün.

Beyoğlu Belediyesinin her yaz 5 bine yakın çocuk ve genci ağırladığı Kefken Çevre Yaz Kampı bu yıl da kapılarını açacak.

Kocaeli'nin Kandıra ilçesine bağlı Kefken köyünde denizin ve ormanın birleştiği 46 dönüm arazi üzerinde kurulu kamp, 36 evden oluşuyor. Kampta yönetim odası, yemekhane, kafeterya, bilgisayar ve toplantı salonu, psikolojik danışman odası ve lobiden oluşan 3 katlı sosyal tesis bulunuyor.

Yorumlar