Belediyeden öğrencilere ücretsiz çamaşırhane hizmeti

- Görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi, üniversite öğrencilerinin kıyafetlerini ücretsiz yıkanıp ütüleneceği "Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi" açtı - Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Yaman: - "Her şey Mardin'de yaşayan hemşehrilerimiz için"

Google Haberlere Abone ol
Belediyeden öğrencilere ücretsiz çamaşırhane hizmeti

MARDİN (AA) - İçişleri Bakanlığınca kanun hükmünde kararname (KHK) kapsamında görevlendirme yapılan Mardin Büyükşehir Belediyesi tarafından, üniversite öğrencilerinin kıyafetlerini ücretsiz yıkanıp ütüleneceği "Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi" açıldı.

Mardin Büyükşehir Belediyesinin sosyal sorumluluk projeleri kapsamında, merkez Artuklu ilçesi Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumuna (KYK) bağlı kız yurdu yakınında, 5'er çamaşır ve kurutma makinesinin bulunduğu "Öğrenci Giysi Yıkama Merkezi" törenle hizmete girdi.

Mardin Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Vali Mustafa Yaman, törende, kentte yaşayan her kesimden vatandaşların ihtiyaçlarını giderdiklerini söyledi.

"Biz, sizin için çalışıyoruz" sloganıyla 17 Kasım 2016 yılında hizmete başladıklarını kaydeden Yaman, "Kentin önemli sorunlarını belirledikten sonra hemen çalışmalara başladık." dedi.

Dezavantajlı gruplara öncelik verdiklerini aktaran Yaman, bunların başında öğrenci ve kadınların geldiğini belirtti. Artuklu Üniversitesinde okuyan 12 bin civarında öğrencinin çeşitli ihtiyaçlarını gidermek için çalışmalarına hız verdiklerini anlatan Yaman, şöyle devam etti:

"Büyükşehir Belediyemiz, öğrencilerimizin kirlenen elbiselerini ücretsiz yıkamak için ortaya bir proje koydu. Bugün de bu projenin açılışını yaptık. Öğrenci kardeşlerimiz buraya gelecekler. Arzu ederlerse kendileri de personelimizi çağırabilecekler. Hijyen kurallarına uygun bir proje bu. Her öğrenci istediği makinede çamaşırını yıkayabilecek."

"Her şey Mardin'de yaşayan hemşehrilerimiz için" diyen Yaman, kentin artık bir huzur şehri olduğunu, geçen senelere oranla turist sayısında yüzde 130'luk bir artış yaşandığını bildirdi.

Yaman, "Eğitimimiz ve yaşamımız huzurlu. Bundan dolayı üniversite öğrencilerinin burayı tercih etmelerini arzu ediyoruz. Velilerin de öğrencilerini buraya yönlendirmelerini istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Kentte bulunan yaklaşık 12 bin öğrenciye hizmet verecek merkezde, yıkanan elbiseler ütülendikten sonra öğrencilere verilecek. Sınav dönemi ya da öğrencilerin yoğun olduğu zamanlarda elbiseler belediye tarafından adrese teslim edilecek. Merkezde kurulan sistemle öğrencilerin elbise yıkama günleri ve sayılarının da takibi yapılacak.


Yorumlar