Belediyeden istifa etti ama AK Parti'den etmeyeceğini açıkladı

Güngören Belediyesi'nde şoför olarak çalışan Enes isimli vatandaşı kendisini görünce ayağa kalkmadığı için tuvalet önünde oturma cezası veren eski Güngören Belediye Başkanı Veysel İpekçi açıklama yaptı. Kamuoyunda büyük tepkilere neden olan talimatın arkasında olduğunu kaydeden İpekçi, istifa etmeyeceğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Belediyeden istifa etti ama AK Parti'den etmeyeceğini açıkladı

Geçtiğimiz günlerde Güngören Belediyesi'nde meydana gelen ve kamuoyunda tepkiyle karşılanan olayda yeni gelişme yaşandı.

Eski Güngören Belediye Başkan Yardımcısı Veysel İpekçi'nin kendisini görünce ayağa kalkmayan Enes ismindeki çalışana tuvalet önünde oturma cezası vermesinin yankıları sürerken İpekçi'den talihsiz bir açıklama geldi.

ERDOĞAN ÇOK SERT TEPKİ GÖSTERMİŞTİ

İpekçi'nin bir çalışana ceza vermesi önce AK Parti tarafından daha sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından yapılan açıklamayla sert bir şekilde kınanmıştı.

Cumhurbaşkanı Erdoğan bulunduğu makamın gücüne kapılarak, vatandaşa tepeden bakan, gönül kıranların AK Parti davasında yeri olmayacağını söylemiş ve "Yolsuzluğu, haksızlığı çalıp çırpmayı hiç saymıyorum bile." ifadelerini kullanmıştı.

Konuyla ilgili "Bu tür insanların kapımızdan içeri girmesi bile bizim için zûldür." diyen Erdoğan kibrin en büyük isyan olduğunu ve insan gönlünü kıranların partideki görevleriyle ilgili kalemini kıracağını söylemişti.

"GÜNGÖREN ÖZELİNDE ÇÖZÜLECEĞİNİ DÜŞÜNDÜM"

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve AK Parti'den gelen tepkilerin ardından gözlerin çevrildiği Veysel İpekçi, yayınladığı bir video ile kendini savundu. AK Parti'den istifa etmeyeceğini belirten İpekçi, "Güngören içindeki basit bir olayın, başkan yardımcısının aldığı bir kararın bu kadar büyüyeceğini aslında düşünmedim. İlk gün hemen istifamı açıklayarak olayın suhulet içinde Güngören özelinde çözüleceğini düşündüm. Daha sonra olay beni, ailemi, çevremi etkiler biçimde büyütülünce mecburen ve hiç gerek yokken 7 düvele karşı mücadele veren Reis-i Cumhurun gündemine gelince ve ona da yanlış aksettirildiğini düşündüğüm için bu açıklamayı yapma gereği hissettim" dedi.

"BU OTUR-KALK MESELESİ DEĞİL"

"Bu konu basit bir otur-kalk meselesi değildir" diyen İpekçi, "Bugün dünyada mevcut olan sistemin alternatifi bir ekonomik, sosyolojik, hukuksal bir sistemin mevcut sistem içinde hukuk zemin içinde denemelerini yaparak, AK Parti'nin birleştiren yapısına güvenerek ve dayanarak buraya geldik. Ve burada bu hizmetleri yapmak istiyoruz. Genel olarak söylemek istediğim şudur ki kapitalizm, komünizm, bizim getirmiş olduğumuz kooperatiflerle beraber halkın ortak edilerek, ortaklık modeli… Halka anlatılması modelini geliştirmek için geldik" şeklinde konuştu.

"VERDİĞİM TALİMATIN ARKASINDAYIM"

"Ben amir olarak verdiğim talimatın arkasındayım" diyen İpekçi "Hata yapmış olabilirim ama hatamın bütün kamuoyuna yansıtılmasını benim vicdansız birisi olduğuma dair iddiaları kamuoyunun vicdanına bırakıyorum" ifadelerini kullandı.

Yorumlar