Belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi, son durum nedir?

Belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi, taşeron şirketler veya belediye iştiraklerindeki işçilerin durumu ne olacak, Bakan Bilgin bu konuda açıklama yaptı mı?

Google Haberlere Abone ol
Belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi?

Belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi, son durum nedir, belediyelerdeki taşeron şirketler veya belediye iştiraklerindeki işçilerin durumu ne olacak, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin bu konuda açıklama yaptı mı? Türkiye genelinde yüzlerce belediyede hala sözleşmeli veya taşeron şirket işçisi olarak çalışanların özlük haklarıyla ilgilil çalışmalar merak ediliyor. Sözleşmeli işçilerle ilgili olarak bir çalışma yürütüldüğü biliniyor; ancka taşeron işçilerin durumu muamma. 

Yüzbinlerce sözleşmeli personel bu yıl çıkarılan yeni yasa kapsamında memur kadrosuna alınıyor. Memur kadrosuna alınacak sözleşmelileri büyük bir heyecan kaplarken, belediyelerin ihale yoluyla iş verdiği şirketlerde çalışanların durumu ise merak konusu oldu. 

Taşeron işçilerine yani belediyelerdeki şirket işçilerine şu anda bir kadro düzenlemesi görünmüyor; ancak onlarla ilgili de bir düzenleme yapıldığına dair açıklama geldi.

Bu konuda ilk açıklamayı Bakan Bilgin yaptı. Bilgin'in açıklamasına göre belediyelerdeki şirket işçileri de unutulmadı.

Belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi
Belediye şirket işçilerine kadro verilecek mi

 

Çalışma ve sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgtin yaptığı açıklamada sözleşmelilere taşeron işçilere kadro meselesine değindi ve şunları söyledi:

"Kamudaki sözleşmeli personelle ilgili çalışmamızı sona erdirmek üzereyiz. Meclis ilk açıldığında sözleşmeli personel dosyasını getireceğiz. Şu anda üzerinde çalıştığımız dosya o, bitirmek üzereyiz.

Sözleşmeli personel ve geçiçi işçiler bir an önce çözmemiz gereken dosyalar. Sözleşmeli personel mevzusunu çözüyoruz, önümüzdeki günlerde sizlerle de paylaşırız.

Sonra maden işçileri ondan sonra da kadroya geçmemiş taşeron işçiler var, o tarihte 90 bin civarında taşeron işçi vardı, önceliğimiz onlar.

Taşeron işçilerle ilgili bir çalışmamız var. O da ayrı bir dosya. Sözleşmeli personelle ilgili çalışma bittikten sonra onu ele alacağız."

BAKAN BİLGİN'İN EN SON AÇIKLAMASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, kamudaki binlerce sözleşmeli personelle ilgili çalışmayı sonuca ulaştırmak üzere olduklarını söyledi.

Bakan Bilgin, Cumhurbaşkanlığı Kabinesinin ardından bir grup gazetecinin çalışma hayatıyla ilgili gelişmeler konusundaki sorularına şu yanıtları verdi:

“Kamudaki sözleşmeli personelle ilgili çalışmamızı sona erdirmek üzereyiz. Meclis ilk açıldığında Sözleşmeli Personel dosyasını getireceğiz. Şu anda üzerinde çalıştığımız dosya o, bitirmek üzereyiz. Bir iki konu daha var EYT ondan sonra çünkü onun teknik çalışması biraz daha zaman alacak. Tek bir formül üzerinde duruyoruz ama henüz sonuçlandırmadık. EYT Aralık ayı gibi gündeme gelir. Sözleşmeli personel ve geçici işçiler bir an önce çözmemiz gereken dosyalar. Sözleşmeli personel mevzusunu çözüyoruz, önümüzdeki günlerde sizlerle de paylaşırız. Sonra maden işçileri ondan sonra da kadroya geçmemiş taşeron işçiler var, o tarihte 90 bin civarında Taşeron Işçi vardı, önceliğimiz onlar. Taşeron işçilerle ilgili bir çalışmamız var. O da ayrı bir dosya. Sözleşmeli personelle ilgili çalışma bittikten sonra onu ele alacağız.”


 

Yorumlar

Belediyede çalışan işçiler Belediyede çalışan işçilere kadro istiyoruz lütfen sesimizi duyun artık ii güvencesi istiyoruz
Belediye şirket işçisi Yine mi kadro yok sizi ALLAH'a havale ediyorum.İnşallah ömrü billah iktidar yüzü görmezsiniz.Bizim kadroyu özlemle beklediğimiz gibi sizde beklentilerinize kavuşamayın.