Belçika terör kurbanlarını andı

- Brüksel Havalimanı ve Maalbeek metro istasyonunda geçen yıl düzenlenen terör saldırılarında hayatını kaybedenler törenlerle anıldı

Google Haberlere Abone ol
Belçika terör kurbanlarını andı

BRÜKSEL (AA) - Belçika'nın başkenti Brüksel'deki terör saldırılarının birinci yılı nedeniyle düzenlenen iki törende saldırılarda yaşamını yitirenler anıldı.

İlk tören, iki intihar saldırısının düzenlendiği Brüksel Havalimanında yapıldı. Törene, Belçika Kralı Philippe, Kraliçe Mathilde, Başbakan Charles Michel ve hayatını kaybedenlerin yakınları katıldı.

Kurbanların isimleri, viyolonsel eşliğinde tek tek okunurken Kral Philippe olay yerine çelenk bıraktı. 16 kişinin ölmesine neden olan çifte saldırının düzenlendiği saat 07.58'de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. Saygı duruşuna sadece törendekiler değil, o anda havalimanında bulunan yolcular da katıldı.

Yoğun güvenlik önlemi alınan ve 26 dakika süren tören boyunca havalimanı hava trafiğine kapatıldı.

Hayatını kaybedenler için ikinci tören, üçüncü intihar saldırısının düzenlendiği ve 16 kişinin öldüğü Maalbeek metro istasyonunda yapıldı. Burada da patlamanın meydana geldiği saat 09.11'de bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu ve tüm metro ulaşımı bir dakika durduruldu.

Brüksel'deki törenlerde, hayatını kaybedenlerin anısına inşa edilen anıtın açılışı yapıldı. Açılışa, Belçikalı Kralı ve hükümet yetkililerinin yanı sıra AB Konseyi Başkanı Donald Tusk'un da aralarında olduğu AB kurumları yetkilileri katıldı.

Belçika'da, terör saldırıların ardından alarm seviyesi en yüksek ikinci düzey olan 3'te tutuluyor. Askerler, önemli binalar ve metro istasyonlarını korumaya alırken, kamuya açık alanlarda da sürekli devriye geziyor. Ülkede zaman zaman terör şüphelilerine yönelik operasyonlar düzenleniyor.

Terör örgütü DEAŞ'ın üstlendiği 22 Mart 2016'daki Brüksel saldırılarında 32 kişi ölmüş, 300'den fazla kişi yaralanmıştı.



Yorumlar