Beko klima yorumları nasıl, kullananlar memnun mu?

Türkiye'nin önde gelen elektronik ve beyaz eşya markası Beko'dan klima almak isteyenler, kullanıcıların yorumlarını merak ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Beko klima yorumları nasıl, kullananlar memnun mu?

Ünlü beyaz eşya ve elektronik markası Beko'dan kilma almak isteyen vatandaşlar, daha önce kullanan tüketicilerin görüşlerini ve yorumlarını merak ediyor. Beko gibi kendini ispatlamış bir markanın ürünlerini kullananlar arasında hem çok memnun olanlar hem de memnun olmayanların varlığı çok doğal karşılanmalıdır. Beko ürünlerini kullanan tüketiciler genel olarak memnun görünüyor; ancak teknik servis ve montaj gibi konularda vatandaşların yer yer sorunlar yaşadığı görünüyor. Şu ana kadar Beko klima konusunda olumsuz yorumların tamamı genel olarak yerel teknik servislerden kaynaklı olarak görülüyor. 

İşte Beko Klima Yorumlarından bazıları: 

Mayıs ayının ortalarında beko'dan 12binlik inverter klima aldım, ertesi gün iki servis elemanı gelip klimayı güzelce monte edip gittiler..

takip eden günlerde havalar serinleyince klimaya hiç dokunmadım.. nasıl olsa havalar ısınacak dedim.. haziran ayının başında hafiften sıcaklar başlayınca bi açayım artık şunu dedim.. ama bir sorun vardı.. vantilatör gibi üflüyor ama soğutmuyordu.. sonra da arıza kodu çıktı ve klima durdu..

hemen beko'yu aradım.. ertesi gün teknik servis elemanı geldi ve klimayı kontrol etti.. klimanın gazı yok dedi.. daha ilk kullanışım dedim.. o halde bi gaz takviyesi yapalım ve duruma bakalım dedi.. o gün birşey yapmadan gitti..

ertesi gün ekipmanlarla gelip klimaya gaz bastılar.. klimayı çalıştırınca odayı güzelce soğuttuğunu gördük.. bir daha arıza yaparsa haber verin hemen değişim sürecini başlatalım dediler ve gittiler..

ben de onların arkasından dışarı çıktım.. akşam eve gelince klimayı çalıştırdım.. bi süre serinlettikten sonra yine vantilatör moduna geçti.. sonra da arıza kodu çıktı ve klima yine çalışmayı durdurdu..

artık yapacak birşey kalmamıştı.. ertesi gün tekrar teknik servisi aradım ve değişim istedim.. beni çok fazla bekletmediler.. değişim talebimi aldıktan 2 gün sonra yeni klimayla çıkıp geldiler..

önceki klimayı sökme aşamasında bir gerçek ortaya çıktı.. iç ünite ile dış üniteyi bağlayan boruların montajında bir hata yapılmış.. bağlantı vidası aşırı sıkıldığı için kırılmış.. haliyle klima gazı oradan dışarı sızıyormuş.. yani tamamen montaj hatasıymış.. yine de yeni getirdikleri klimayı taktılar, bu sefer daha dikkatli bir şekilde bütün işlemleri halledip gittiler..

sonuçta bu 1 haftalık süreçte bana hiç zorluk çıkarmadan herşeyi güzelce halleden beko firmasına ve çalışanlarına çok tşkler..

BİR BAŞKA YORUM

2018 yılında aldığımız Beko marka klimamız ne yazık ki kurulduğu günden beri problem çıkarttı. İlk zamanlar ch hatası veren klima, (sürekli açıp kapatmamızı gerektiren bir hata) gelen Beko yetkili teknik servis elemanlarının bize bunun bir chip hatası olabileceği ve arızaya geçmesi gerektiğini söylemeleriyle herhangi bir sonuca varmadı. Aynı gün gelen yetkili servis ch hatasının belki de gaz yetersizliğinden alakalı olabileceğini söyleyerek klima gazı dolumu yaptı fakat çok kısa bir süre sonra ürün tekrar eski haline geri döndü. Ayrıca klima motorunun teknik servis tarafından kurulduğu yer direk yağmur sularının birikip dolduğu bir alanmış. Bu durumu bir elektrik tesisatçısının şansa fark etmesiyle anladık biz de ve kendi cebimizden para vererek yerini yukarıya kaldırtmak durumunda kalmıştık çünkü çürüme başlamıştı. Beko'dan toplamda 3 klima almıştık. Diğer iki klimamızdan çok memnunuz fakat bu klima ne yazık ki hiç randıman vermedi, düzgün çalışmadı dahi. 3 yıllık garantisi olan ürünümüzün bir an evvel sağlıklı çalışmasını, eğer üründe çözülemeyecek derecede bir sorun varsa da değiştirilmesini talep ediyoruz.

***

Ben 2018 12 ayın 17sı Beko 31840 a++ klima aldım ve o gün den bu tarihe kadar tam 8 defa ch 38 arızası verdi ve servis bu sıkıntıyı gideremiyor. Ben değişim hakkımı kullanmak istiyorum diye ilettim. Defalarca fabrika onaylamıyor diye geri dönüş yaptılar. Bakın ben 2 sene önce 3900 TL para vererek sıfır aldım bir üren ve cihaz sürekli arıza veriyor bu sıcakta beni mağdur ediyorsunuz benim artık sabrım kalmadı.

***

Klima soğutmuyordu gazı bitmiş dediler 250 lira alıp gaz verdiler ama düzelmedi tekrar servisi çağırdım bu defa motor çok ısınmış bitik durumda yenı klima alın dediler. Aldıkları parayı iade için talep oluşturdum ama dönüş bile yapmadılar. Tamir etmedikleri halde para aldılar

Yorumlar