Bekir Okan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Bekir Okan kimdir, nerelidir, ne iş yapar, asıl mesleği nedir soruları iş dünyası ve eğitim dünyasıyla ilgili konularda sık sık karşımıza çıkar. İşte iş ve eğitim dünyasında büyük başarılara imza atmakla bilinen Bekir Okan biyografisi veya özgeçmişi:

Google Haberlere Abone ol
Bekir Okan kimdir, nerelidir, kaç yaşındadır?

Bekir Okan kimdir, nerelidir, ne iş yapar, mesleği nedir, kaç yaşında ve nerede yaşamaktadır? Eğitim ve iş dünyası ile işi olanların yakından tanıdığı ancak bizce herkesin tanıması gereken bir insan olan Bekir Okan'ın hayatı başarılarla ve örneklerle doludur. İşte Bekir Okan biyografisi ve özgeçmişi: 

Bekir Okan kimdir, biyografisi
İş İnsanı Bekir Okan

 

Bekir Okan, soyadını taşıyan Okan Üniversitesi'nin sahidir. Onun hayatını ilginç kılan ise henüz 3 yaşında yetim kalması, 21 yaşında ilk dershanesini açması ve 49 yaşında Türkiye'nin ilk özel üniversitelerinden biri olan Okan Üniversitesi'ni açmış olmasıdır. Tabii ki bunun yanında şu ana kadar yaptığı yararlı yatırımları unutmamak gerekiyor.

Bekir Okan kimdir, biyografisi
Bekir Okan bir toplantıda konuşurken

 

İşte örnek hayatıyla Bekir Okan'ın başarı hikayesi:

Okan Üniversitesi Mütevelli Heyet Başkanı ve Okan Üniversitesi kurucusu Bekir Okan, 1950 yılında Gaziantep'de doğdu. 

Henüz 3 yaşındayken babasını kaybedince 11 yaşındayken buz satarak başladığı ticaret hayatından büyük başarılara imza attı.

Daha 21 yaşındayken 1971 yılında Gaziantep’in ilk dershanesini kurdu. Sanayiciliğe ise Beslen marka fabrikası ile adım attı.

1980’de şirket merkezini İstanbul’a taşıdı.

Bekir Okan kimdir, biyografisi
Bekir Okan ailesiyle

 

1983’te Okan Dış Ticaret Şirketi’ni kurdu ve bu şirket ile Cezayir, İran, Irak, Azerbeycan, Suudi Arabistan, Türkmenistan, İsviçre, Amerika, SSCB gibi birçok ülkeye ihracat yaptı.

1986 yılında Marko Polo Tatil Köyü’nü açtıktan sonra aynı yıl tekstil sektörüne de girdi.

SSCB’nin dağılmasının ardından Orta Asya’daki Türk cumhuriyetlerinde yatırım yaptı. Okan, önce Türkmenistan’daki anahtar teslimi makarna fabrikası, ardından Kazakistan’daki Sultan Makarna fabrikasını inşa etti.

Daha sonra çok sıkı dostu olacak olan Kazakistan Devlet Başkanı Nursultan Nazarbayev’in teklifiyle Sultan Makarna fabrikasını satın aldı.

Nazarbayev’in Astana’da yeni bir başkent kurma kararı, Bekir Okan’ın bugün büyüklüğü 1 milyar doları aşan Kazakistan yatırımları için bir dönüm noktası oldu.

İş hayatı boyunca okullar, yurtlar yaptıran, başarılı öğrencilere burslar veren Bekir Okan, 1982’de Okan Kültür Eğitim ve Spor Vakfı’nı, 1999’da Okan Üniversitesi’ni kurdu.

bekir okan kitabı

Bekir Okan'ın kitabı

 

Bekir Okan'ın kitabında kendisi hakkında bazı yorumlarda bulunan ünlü isimlerin görüşlerine de yer verilmiş. İşte o görüşlerden bazıları: 

Mehmet Barlas: Bekir Okan'la beni hem Gaziantepli olmak, hem de asker arkadaşlığı bir araya getirdi. Sonrasında oluşan dostluk herhalde kuşaklar boyu sürecektir. Onun başarılarını kendimin gibi görüyorum.

Murat Vargı İşadamı: Hani Dünyamızdan bahsederken kelebek etkisinden, arıların eksikliğinin doğuracağı zararları konuşuyoruz ya Bekir Okan da işte o arılardan. Keşke ülkemizde sayıları daha fazla olsa.

Teşekkürler Bekir Okan.

Güneri Civaoğlu: İşadamı Okan Üniversitesi Kurucusu ve Mütevelli Heyet Başkanı değerli dostum Bekir Okan'ın kitabını keyifle okumuştum.

Türkiye'nin yakın siyasi tarihi, Okan'ın deneyimleri, anılarıyla harmanlanmıştı. Şimdi de o kitabın devamı...

Gene zevkle okuyacaksınız. Bazen gülümseyeceğiniz anılarla, bazen düşündürücü gözlemlerle Bekir Okan yakın siyasi, ekonomik tarihin, Türki Cumhuriyetlerin 2. Perdesini açmakta.

Ali Koç: Bugün bir çok sektörde gerçekleştirdiğiniz kıymetli yatırımlarınıza, ülkemize, insana, eğitime, sağlığa ve istihdama sağladığınız katkılarınıza, bu yolda verdiğiniz ve sürdürdüğünüz büyük emeğinize ve ortaya çıkan haklı başarılarınıza şimdi de böylesi bir kitapla gençlere ışık tutmak, cesaret vermek, hatta yol gösterici olmak misyonunuzu eklediğiniz için sizi yürekten tebrik ediyor, başarılarınızın daim ve herkese örnek olması temennilerimle size ailenizle birlikte sağlıklı ve mutlu daha nice yıllar diliyorum.

Yorumlar