Bekir Ödemiş kimdir, nerelidir? Çankaya Belediyesi aday adayı Ödemiş ne iş yapıyor?

Çankaya Belediye Başkan aday adayı Bekir Ödemiş, CHP'den başkan olmak için girişimlerini başlattıktan sonra özel hayatıyla merak konusu olmaya başladı. Peki, Bekir Ödemiş kimdir, nerelidir, kaç yaşında?

Google Haberlere Abone ol
Bekir Ödemiş kimdir, nerelidir? Çankaya aday adayı

CHP Çankaya Belediye Başkan aday adayı Bekir Ödemiş, 64 yaşında, Nevşehir Ürgüp doğumlu, deneyimli bir kamu yönetimi uzmanı ve eski belediye başkanı.

BEKİR ÖDEMİŞ KİMDİR, NERELİDİR?

Nevşehir Ürgüp doğumlu Bekir Ödemiş, 1959 yılında dünyaya geldi. İlk ve ortaöğrenimini Ankara ve Ürgüp'te tamamlayan Ödemiş, lise eğitimini Ankara Atatürk Lisesinde aldı. Bekir Ödemiş, İstanbul Teknik Üniversitesi'nden 1982 yılında jeoloji mühendisi olarak mezun oldu ve 1995 yılında Türkiye Ortadoğu Amme İdaresinde master eğitimi tamamlayarak kamu yönetimi uzmanı oldu.

Cengiz Ödemiş kimdir nerelidir
Cengiz Ödemiş

 

MESLEKİ KARİYERİ VE SİYASİ YOLCULUĞU

Meslek hayatına İstanbul Belediyesi İETT biriminde başlayan Bekir Ödemiş, daha sonra Ankara-İstanbul hızlı tren projesi ve Malatya-Adıyaman Çat sulama tüneli projesinde mühendis ve şantiye şefi olarak görev aldı. 1989 ile 1999 yılları arasında Ankara/Gölbaşı Belediye Başkan Yardımcılığı ve 1994 yılında Yenimahalle Belediyesi Yakacık Toplu Konut Projesi'nin plan koordinatörlüğü görevlerinde bulundu. 1999 yılında Ürgüp Belediye başkanı seçilen Ödemiş, 2004 seçimlerinde yeniden başkan seçilerek iki dönem bu görevi yürüttü. 2007 yılında Nevşehir CHP 1. sıra milletvekili adayı olarak siyaset sahnesine çıktı ve bu görevden ayrıldı.

SEKTÖREL DENEYİM VE SON GELİŞMELER

2007 ve 2013 yılları arasında ilaç ve gıda sektöründe faaliyet gösteren bir holdingin yönetim kademesinde yer alan Ödemiş, son olarak 2024 yerel seçimleri için Çankaya Belediye Başkanlığına aday adayı olduğunu açıkladı. Bu adaylık, Ankara Çankaya ilçesindeki vatandaşların dikkatini çekmekte ve siyasi kariyerinde yeni bir sayfa açma potansiyeli taşımaktadır.

CHP çatısı altında Çankaya Belediye Başkanlığı için aday adayı olan Bekir Ödemiş, siyasi tecrübesi ve mesleki geçmişi ile dikkat çekmektedir. Yerel yönetimlerdeki deneyimi ve kamu yönetimi uzmanlığı, onun Çankaya için getirebileceği yenilikler ve gelişmeler açısından önemli bir rol oynayabilir.

Yorumlar