Bekir İrtegün gözaltına alınmamış, kendisi başvuru yapmış

FETÖ soruşturması kapsamında gözaltına alındıktan sonra "itirafçı" olduğu iddia edilen Bekir İrtegün, yaptığı açıklamayla konuya açıklık getirdi. İrtegün, gözaltına alınmadığını adli makamlara bizzat kendisinin başvuruda bulunduğunu ve adli mercilere her türlü konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu söyledi. İrtegün, Başakşehir ile olan sözleşmesini de süreç tamamlanana kadar karşılıklı olarak feshettiğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol
Bekir İrtegün gözaltına alınmamış, kendisi başvuru yapmış

Sonhaberler | Haber Merkezi

Medipol Başakşehir ile yollarını ayıran eski Fenerbahçeli Bekir İrtegün, hakkındaki ByLock kullandığı yönündeki iddialara ilişkin açıklama yaptı. Konuyla ilgili savcılıkta ifade verdiğini doğrulayan Bekir İrtegün, yanlış hiçbir şey yapmadığını söyledi. İrtegün ayrıca söz konusu sürecin hassasiyeti sebebiyle devam eden sözleşmesini karşılık olarak feshettiğini ve gelen teklifleri de reddettiğini itiraf etti. Bekir İrtegün son olarak; adının, ülke düzenini ve demokrasiyi tehdit eden FETÖ terör örgütü ile anılmasından dolayı derinden yaralandığını belirterek kendisine destek olanlara teşekkür etti.

İşte Bekir İrtegün'ün açıklaması: 

16 yılı geride bıraktığım profesyonel futbol hayatımda, milli formayı her kademede terletmiş biri olarak,son günlerde hakkında çıkan haber ve yorumlar nedeniyle tarif edilemez bir üzüntü ve hayalkırıklığı yaşıyorum.

Son derece hassas ve özverili olunması gereken, ülkemizin her bireyini yakından ilgilendiren bu sürece dair sessiz kalma niyetimi; gün be gün artan ve maalesef artık kabul edilemez bir linç haline dönüşen, en önemlisi benim üzerimden ailem ile sevdiklekirimin yıpratılmasından duyduğum rahatsızlık ve çaresizlik nedeniyle askıya almak durumundayım. 

Öyle ki; hakkımda herhangi bir adli işlem yapılmamışken avukatım aracılığı ile müşteki sıfatıyla savcılığa müracaatım oldu. Bu müracaat üzerine ifademin alınması istendi, ben de bizzat emniyete giderek soruları samimi bir şekilde cevapladım. 
Daha sonra ise emniyet birimleriyle tekrar savcılığa gelerek, savcılıkta da ifade verdim. 

Bildiniz üzere ifademin ardından da serbest bırakıldım. 

Soruşturmanın gizliliği ve selameti açısından içeriğe ilşkin bu noktada daha fazla bilgi vermem mümkün değil. Yine de ilerleyen süreçte kanunların izin verdiği ölçüde gerekli açıklamaları sizlerle palaşırm.

Ayrıca, adımın, ülkeminizin düzenini ve demokrasisini tehdit eden FETÖ terör örgütü ile anılması beni derinden yaralamıştır; biliyorum ki gerçeklerin ortaya çıkması için adli merciler üstün bir çaba sarf ediyor. 

Söylecebileceklerim kısıtlı olsa da şunu gönül rahatlığıyıla belirtmeliyim; 

Ben yanlış hiçbir şey yapmadım. 

Bu durumdan sonsuz rahatsızlık duyuyor ve açıkçası bunu hak etmiyorum. 

Son olarak kariyerime dair de sizleri bilgilendirmek isterim. Sürecin hassasiyeti nedeniyle, devam eden sözleşmemin karşılıklı feshi ve aynı şekilde diğer kulüplerden gelen teklifleri reddederek, etki ve ilkeli davranmaya son derece özen gösterdim. 

Bu noktada, hayatını futboldan kazanan biri olarak, tek isteğim, sürecin bir an önce tamamlanması ve aktif futbol hayatıma kaldığım yerden devam edebilmektir. 

Milli değerlerine bağlı bir ailenin evladı olarak, yaşadığım bu büyük talihsizliği geride bırakmak, futbol kariyerim boyunca oludğu gibi yine sadece saha içindeki perfornasımla aanılmak en büyük dileğim. 

Hayatımda ilk kez yaşadığım, baş etmek zorlandığım bu süreçte, samimiyetime güvenen v edesteğini esirgemeyen herkese teşekkürü borç bilirim.

Ülke olarak çok hassas ve zor bir süreçten geçtiğimizin bilinciyle, kamuoyunu hiç olmama gerken bir şekilde meşgul ettiğim için bir kez daha herkesten özür dilerim. 

Yorumlar