Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman? Bekçilik mülakat sonuçları sorgulama

Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman? Bekçilik mülakat sonuçları sorgulama nasıl yapılır? sorularının yanıtı bekçi adayları tarafından sıkça araştırılmaya devam ediyor.

Google Haberlere Abone ol
Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman? Bekçilik mülakat sonuçları sorgulama

Bekçilik mülakat sonuçları ne zaman? Bekçilik mülakat sonuçları sorgulama nasıl yapılır? sorularının yanıtı bekçilik sınavına ve mülakata giren adaylar tarafından sıkça araştırılıyor. Peki, bekçilik için sonuçlar açıklandı mı? Ne zaman açıklanacak?

Polis Akademiz Başkanlığı tarafından il ve ilçe merkezlerinde görev yapacak bekçi alımları için çalışmalar devam ederken alıma binlerce aday başvurdu. Adaylar şimdi sonuçların açıklanmasını bekliyor. 

Bekçilik için Polis Akademisi Başkanlığı tarafından uygulanan sınav ve mülakatlara giren adaylar sonuçların bir an önce açıklanmasını ve eğitimleri başlamayı istiyor. Heyecanlı bekleyişlerini sürdüren adaylar hem İçişleri Bakanlığı hem de Polis Akademi Başkanlığı'ndan gelecek güzel bir haberi bekliyor.

Bekçi adayları gelecek güzel bir haberi beklerken aynı zamanda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan gelecek açıklamayı heyecanla bekliyor. Peki, son gelişmeler neler? Mülakat sonuçları açıklandı mı? Herhangi bir açıklama geldi mi?

BEKÇİLİK MÜLAKAT SONUÇLARI NE ZAMAN?

Polis Akademisi Başkanlığı'ndan bekçilik mülakat sonuçları ile ilgili henüz bir açıklama gelmedi. Öte yandan bir canlı yayın programına katılarak soruları yanıtlayan Süleyman Soylu, bekçi alımları ile ilgili alım sürecine ilişkin bilgiler verdi. Mülakatların hepsinin kendine ait bir silsilesi olduğunun altını çizen Soylu, bekçi alımların illk önce başvurunun yapıldığını daha sonra fizik sağlık, daha sonra yazılı sınav, ardındna mülakatın geldiğini belirtti. 

Bekçi alımının 5-6 aylık bir süreç olduğunu kaydeden Soylu, binlerce adayın başvuru yaptığını söyledi. Soylu aynı zaman alımı yapılacak bekçi alımı ilegili 8500 kişinin alınacağını belirtti. "Yanılmıyorsam alınacak sayının 10 katından fazla kişi başvuru yaptı." diyen Bakan Soylu, başvuru yapan her adayın Polis Akademi 'lerinde sınavlara girdiğini kaydetti. Soylu "Her biri tek tek sınavlara bakıyor. Ve tüm sınavlar kameraya alınıyor. Keza yazılı sınavlar da öyle. İnşallah önümüzdeki günlerde açıklayacağız sözlü mülakatları." açıklamasında bulundu.

PUANLAMA NASIL YAPILIYOR?

Bekçi adaylarının akademiye kabul edilmesi sırasında uygulanan sınav ve mülakatlar ayrı ayrı değerlendirilerek bir puanlama sistemi oluşturulur. O punalara için ise yazılı sınav puanının %25'i, fiziki yeterlilik sınav puanının % 25'i ve sözlü sınav puanının % 50'si alınarak toplanır. Çıkan sonuç adayın puanını ortaya koyar.

Yorumlar