Bekçilere, 'yalnız kadınları gözetleme' iftirası

Bekçilere "yalnız ve bekar yaşayan kadınların evlerini gözetleme yetkisi" verildiği yönündeki iddiaların tamamen asılsız ve iftira olduğu ortaya çıktı.

Google Haberlere Abone ol
Bekçilere, 'yalnız kadınları gözetleme' iftirası

Bekçilere başından itibaren karşı çıkarak onları "AK Parti"nin milisleri iftirası atanlar şimdi de onları "Ahlak bekçiliği yapacaklar, bekar kadınların evlerini gözetleyecekler" şeklinde iftiralarla itham etmeye başladılar. 

Sözde muhalif olan bir kısım medyada çıkan asılsız haberlerde, bekçilerin yalnız ve bekar kadınların evlerini gözetleme yetkisi aldığı ileri sürüldü. Bu asılsız iddiayı pusuda yatarak bekleyen bazı kesimler ise sosyal medyada konuyu İran ve ahlak polisi mevzusuna kadar vardırdı. Oysa işin gerçeği bambaşka. Yapılan düzenlemeyle bekçilere "Mahallelerde fuhuş yapıldığından şüphe edilen evleri polise bildirme yetkisi" verildi.

Konuyla ilgili bugünkü köşesinde yazı kaleme alan Ahmet Hakan, "konuyu bu derece saptıranlara" "Oha" diyerek tepki gösterdi. 

İşte Ahmet Hakan'ın "Bekçiler bekâr kadınların evlerini gözetleyecekmiş" başlıklı o yazısından ilgili bölüm:

Haber yapmışlar ve manşeti çakmışlar:

“Flaş... Flaş... Flaş... Bekçilere bekâr ve yalnız yaşayan kadınların evlerini gözetleme yetkisi verildi”.

Zerre kadar sorgulamadan, “böyle bir yekti nasıl verilmiş acaba?” diye milim merak etmeden, üç satırlık haberi okumaya bile tenezzül etmeden...

Zirilyon tane yorum yapılmış bu başlığın altına.

Bekçilere küfür kıyamet saydıranlar... “İran’da da aynısı var” diyenler... Başlıktan yola çıkarak kocaman kocaman siyasi analizler kasanlar... “Dürbünle mi gözetleyecekler?” diye mavra çevirenler... “Aman Tanrım! Ne günlere kaldık!” diye hayıflananlar... “Olmaz böyle şey” diye direniş çağrısı yapanlar...

Haberin içeriğine şöyle bir baktım.

Olay şuymuş meğer:

Kanunun falanca maddesinin falanca bendine göre...

Bekçilere... Görev bölgeleri içinde uyuşturucu madde imal edildiğinden, satıldığından veya kullanıldığından, kumar oynandığından ya da fuhuş yapıldığından şüphe edilen yerleri bağlı bulundukları genel kolluk birimlerine bildirme görev ve yetkisi verilmiş.

Peki nasıl olmuş da buradan...

“Bekçilere bekâr ve yalnız yaşayan kadınların evlerini gözetleme yetkisi” verildiği sonucu çıkarmışlar?

Şöyle başarmışlar bu işi:

Bekçiler, bu yetkiye dayanarak bekâr ve yalnız yaşayan kadınların evlerini gözetleyebilirlermiş / miş... “Niye gözetliyorsun” dendiğinde de “Fuhuş yapıldığından şüphelendim” diyebilirlermiş / miş... Böylece kanuna uygun biçimde bekâr ve yalnız kadınların evlerini gözetlemiş olabilirlermiş / miş...

Kanun maddesinin o bendinden bunu çıkaranlara...

- “Yok artık” diyeceğim... Fazlasıyla kibar kalacak.

- “Ne kadar da zorlama bir çıkarım” diyeceğim... Olayı tam karşılamayacak.

- “Bekçi düşmanlığı olur da bu kadar mı olur?” diyeceğim... Kesmeyecek.

Ben en iyisi...

“Oha!” deyip bırakayım.

İşte konuyu saptıranlardan bazıları:

Yorumlar