Bedensel engelli milli yüzücüler Erzurum'da güç depoluyor

TBESF Milli Takımı, Meksiko kentinde 2 Aralık'ta yapılacak Bedensel Engelliler Dünya Yüzme Şampiyonası için Erzurum'da kampa girdi

Google Haberlere Abone ol
Bedensel engelli milli yüzücüler Erzurum'da güç depoluyor

Türkiye Bedensel Engelliler Spor Federasyonu (TBESF) Yüzme Milli Takımı, Meksika'nın başkenti Meksiko'da 2 Aralık'ta başlayacak Dünya Şampiyonası'na Erzurum'da hazırlanıyor.

Palandöken ilçesinde Tam Olimpik Yüzme Havuzu'nda kampa giren 3 bedensel ve 1 görme engelli milli sporcu, milli takım antrenörleri Mehmet Fatih Kurt, Mehmet Bayrak ve Elnaz Khalilpourmaleki eşliğinde her gün ortalama 5 saat çalışıyor.

Deniz seviyesinden bin 800 metre yükseklikte ve Meksiko ile yakın rakımda olan Erzurum'da, güç depolayan sporcular, dünya şampiyonasında altın madalya kazanmak için yoğun çaba harcıyor.

Antrenör Mehmet Fatih Kurt, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 2-8 Aralık'ta düzenlenecek Bedensel Engelliler Dünya Yüzme Şampiyonası'nda altın madalya hedeflediklerini söyledi.

Erzurum'da 3 bedensel ve 1 işitme engelli milli yüzücüyle kamp yaptıklarını anlatan Kurt, "Haftada 8 yüzme antrenmanı ve 6 kara çalışmasıyla hazırlıklarımızı sürdürüyoruz. Kampımız çok verimli geçiyor. Erzurum bizim için güzel oldu. Meksiko ile Erzurum aynı yükseklikte olduğu için burayı seçtik, bu da bizim için avantaj." dedi.

Kurt, Erzurum'a bir otelin sponsorluğunda geldiklerini belirterek, "Antrenmanlarımız gayet keyifli geçiyor. 27 Kasım'da Meksika'ya gideceğiz, 2 Aralık'ta da Dünya Şampiyonası başlayacak. Şampiyonadan umutluyuz, çocuklar çok istekli." diye konuştu.

Kurt, kendilerine sağlanan devlet desteğinden duydukları memnuniyeti dile getirerek, şu ifadeleri kullandı:

"Devletimizin bize sağladığı imkanların karşılığını, iyi dereceler elde ederek vermek istiyoruz. Dünya Şampiyonası'nda en az iki madalya kazanacağımızı düşünüyorum. Şampiyonaya dünyanın en iyileri katılacak. Çok zorlu rakiplerimiz var ama bizim sporcularımızın performansı çok iyi. İtalya'da yıl içerisinde düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası'nda sporcularımızdan Sevilay Öztürk, 50 metre sırtüstünde birinci, Sümeyye Boyacı da aynı kategoride ikinci oldu. İnşallah Meksika'dan da madalyayla döneceğiz."

Kurt, antrenmanlarını 1 fizyoterapist ve 3 antrenörle sürdürdüklerini anlatarak, çalışmalar dışında sporculara yarışlar hakkında hedef belirleyici ve moral verici toplantılar gerçekleştirdiklerini aktardı.

Sevilay Öztürk: "Hedefim altın madalya"

Milli sporculardan Sevilay Öztürk, İtalya'da düzenlenen Avrupa Gençler Şampiyonası'nda birinci olduğunu anımsatarak, "Doğuştan iki kolum yok, 8 yıldır yüzme sporcusuyum. Hedefim Meksika'daki Dünya Şampiyonası'nda madalya kazanmak ve sonrasında 2020 Tokyo Olimpiyatları'na gitmek." dedi.

Sevilay, spora başlamadan önce içine kapanık olduğunu, sporla hayatının olumlu yönde değiştiğini sözlerine ekledi.

Milli sporcu Sümeyye Boyacı da Erzurum'da kampın güzel geçtiğini ifade ederek, Dünya Şampiyonası'ndan başarılı derecelerle dönmek istediklerini vurguladı.

Yorumlar