Bedelli askerlik kuyruğunda bekleyenlere iyi haber

Bedelli askerlik başvurusu için kuyrukta bekleyenlere iyi haber geldi. Başvurular hafta sonu da alınabilecek.

Google Haberlere Abone ol
Bedelli askerlik kuyruğunda bekleyenlere iyi haber

Bedelli askerlik başvurusunu son güne bırakanlar bugün kuyrukta saatlerce bekledi. Bazı şubelerin önünde kilometrelere varan kuyruklar oluştu. Başvuru yapmak isteyenlerin en büyük endişesi mesai saatine yetişememekti. Ancak beklenen açıklama Milli Savunma Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık, başvuruların hafta sonu da alınmasına karar verildiğini duyurdu.

BEDELLİ ASKERLİK BAŞVURUSU NASIL YAPILACAK

Bedelli askerlik yapmak isteyen adayların yapması gereken ilk işlemlerden biri e-Devlet üzerinden bedelli askerlik yapmak istediğine dair başvuruyu yapmaktır. "Asal Bedelli Başvurusu" başlığı altından yaptığınız başvurunun ardından turkiye.gov.tr adresinden alacağınız belge ile birlikte ödeme işlemlerini gerçekleştirmek üzere bankaya gidebilirsiniz.

Bedelli askerlik kanununa göre bedelli askerlik kanunundan faydalanmak isteyen adayların ilk yapması gereken işlemlerden biride bedelli askerlik için belirlenen paranın ilgi bankaya ödenmesi işlemidir. Bedelli askerlikten faydalanmak isteyen kişi 15 000 TL parayı Ziraat Bankası, Vakıflar Bankası veya Halk Bankası yatıracak. Parayı yatırdığına dair bankadan dekont alacak. Bu parayı internet bankacılığı ile yada doğrudan bankanın şubesine giderek de yatırabilirsiniz.

SON BAŞVURU TARİHİ NE ZAMAN?

Bedelli askerliğe başvuran veya başvuracak adayların dikkate etmesi gereken en önemli konulardan biride son başvuru tarihini geçirmemektir. Son başvuru tarihini geçiren adayların tekrar başvuru yapması mümkün olmayacaktır. Öte yandan başvurusunu yapmış ancak 15 bin TL olan bedelli askerlik ücretini yatırmamış olan adayların ise son başvuru tarihine kadar ücretlerini yatırması gerekmektedir. Son başvuru tarihi itibariyle ödeme işlemleri alınmamaktadır. 

Milli Savunma Bakanlığı tarafından açıklanan tarihlere göre bedelli askerlik için başvuru ve ücret yatırma işlemleri için son başvuru tarihi 3 Kasım 2018. Bu tarihten itibaren başvuru ve ödeme işlemleri kabul edilmeyecek. Bakanlığın bu konuda herhangi bir tarih uzatma işlemine gidip gitmeyeceği ise bilinmiyor.

4. CELP DÖNEMİ NE ZAMAN AÇIKLANACAK

Bedelli askerlik başvrusunun ardından adayların yapacağı 21 günlük askerlik için adaylar 4. celp dönemi tarihleri ne zaman erişeme açılacağını merak ediyor. 4. celp dönemi tarihlerinin son başvuru tarihi olan 3 Kasım Cumartesi'nin ardından yapılacak planlamalar sonucunda erişem açılması bekleniyor.

Yorumlar