BBP Genel Başkanı Destici Kahramanmaraş'ta

- "Giresun'daki Sikorsky helikopter kazasının sebebinin net bir şekilde ortaya konulması gerekiyor"

Google Haberlere Abone ol
BBP Genel Başkanı Destici Kahramanmaraş'ta

KAHRAMANMARAŞ (AA) - BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "Giresun'daki Sikorsky helikopter kazasının sebebinin net bir şekilde ortaya konulması gerekiyor." dedi.

Giresun kırsalında askeri helikopterin düşmesi sonucu şehit düşen Yarbay Hilmi Özer'in Kahramanmaraş'ın Elbistan ilçesindeki ailesine taziye ziyaretinde bulundu.

Destici, Şehit Yarbay Hilmi Özer'in babası Cuma Özer ve kardeşlerine başsağlığı diledi.

Taziye ziyareti çıkışında gazetecilere açıklama yapan Destici, şunları söyledi:

"Kendisi iyi yetişmiş bir askerimizdi. Böyle müessif bir hadisede hayatını kaybetti, şehit oldu. Keşke böyle bir hadise olmasaydı. Burada sadece kamuoyunun aydınlatılması açısından bu tür hadiselerin gerçekten iyi araştırılıp helikopterin düşme sebebinin ortaya net bir şekilde konulması gerekiyor. Dolayısıyla oluşan kafa karışıklığının ortadan kaldırılması lazım. Biz aynı hadiseyi yaşadık. 7.5 senedir. Halen helikopterin nasıl düştüğü, neden dolayı düştüğü açıklanabilmiş değil. Hukuka, yönetmeliğine, yasasına uygun kaza kırım ekipleri oluşturulsun. Tabi ki asker bu işleri daha ciddi yapıyor. Bunu görüyoruz. İnşallah ciddiyet bu olayda da ortaya konur. Gerçekten bu hadisenin asıl sebebi neyse, bu ortaya çıksın."

Destici, "Bahoz Erdal lakaplı Fehman Hüseyin, öldü mü? ölmedi mi? Daha net değil. Hükümetin bu konuda net bir açıklama yapması lazım. Bunun üzerinden bir spekülasyon geliştiriliyor. Biz terörle gerçek anlamda mücadele istiyoruz. PKK'nın, Kandil'in ortadan kaldırılmasını istiyoruz. Suriye'nin kuzeyinde PYD'nin varlığına son verilmesini istiyoruz." diye konuştu.


Yorumlar