Bayrampaşa'daki terör operasyonu

- Yakalanan 4 DEAŞ'lının aracında uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı bulundu

Google Haberlere Abone ol
Bayrampaşa'daki terör operasyonu

İSTANBUL (AA) - Bayrampaşa'da bir alışveriş merkezinin otoparkında yakalanan 2'si kadın 4 DEAŞ'lı teröristin aracında uzaktan kumandalı patlayıcı olduğu ortaya çıktı.

Emniyet kaynaklarından alınan bilgiye göre, İstanbul Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ve İstihbarat Şube Müdürlüğü ekipleri, dün akşam saatlerinde Esenyurt ve Arnavutköy ilçelerinde bulunan iki dairede peş peşe meydana gelen yangın ve patlamalar üzerine çalışma başlattı.

Polis, plakasını belirlediği bir otomobil üzerinden DEAŞ terör örgütü adına eylem planladığı iddia edilen şüphelileri takibe aldı.

4 DEAŞ'lının beyaz renkli bir otomobilde olduğunun öğrenilmesi üzerine TEM ekipleri çalışmayı derinleştirdi.

Teröristlerin saat 16.30 sıralarında otomobili Bayrampaşa'da bulunan bir alışveriş merkezinin açık otoparkına bırakarak, kaçmaya çalıştıklarının tespit edilmesi üzerine ekipler otoparkta operasyon gerçekleştirdi.

Ekiplerin dur ihtarına uymarak kaçmaya çalışan bir erkek terörist, bacağından vurularak etkisiz hale getirilirken, diğer 3 DEAŞ'lı da yakalandı.

Yaralı DEAŞ'lı hastaneye kaldırılırken, 3 zanlı gözaltına alınarak, Vatan Caddesi'ndeki Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne getirildi.

TEM ekipleri DEAŞ'lı teröristlerin otomobili çevresinde geniş güvenlik önlemi alarak, vatandaşları uzaklaştırdı.

Bomba imha ekipleri, şüpheli aracı fünye ile 2 defa patlatırken, Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri otomobilde inceleme yaptı.

DEAŞ'lı teröristlerin aracında parça tesirli, uzaktan kumandalı el yapımı patlayıcı tespit edildi.

İncelemelerin tamamlanmasının ardından aracın otoparktan kaldırılacağı öğrenildi.


Yorumlar