Bayram tatili turizm sektörünü canlandırdı

Ramazan bayramı tatili vesilesiyle turizm sektöründe hareketlilik başladı. Sektör temsilcileri bayram tatilinde turizm sektöründe en az 10 milyar liralık bir hacim beklendiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Bayram tatili turizm sektörünü canlandırdı

Ramazan bayramı tatili öncesinde turizm sektörü, gelen taleplerden mutlu. Özellikle Akdeniz ve Ege kıyılarında ilgi yoğunlaşsa da, turizmciler Türkiye’nin dört bir tarafında hareketlilik yaşanacağına dikkat çekiyor. Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Ramazan Bayramı’nda 2 milyon kişinin turizm hareketine katılacağını, 8-10 milyar TL’lik de bir hacim oluşacağını öngörüyoruz” dedi.
Haberin Devamı

Ramazan Bayram’ına artık sayılı günler kaldı. 2 Mayıs itibarıyla başlayan bayram dönemi için Tatil hazırlıkları da neredeyse tamamlandı. Tüketicilerin Akdeniz ve Ege kıyılarına ilgisi yoğun olurken, Karadeniz ve Güneydoğu Anadolu da talebin yüksek olduğu bölgeler arasında yer aldı. Özellikle pandemi sürecinde devreye giren birçok yasağın kalkmış olması, 2 yıldan fazla süredir kısıtlamalardan sıkılan vatandaşın tatile yönelmesine yol açtı. Turizm sektörü temsilcilerine göre bu bayram tatili döneminde yaptıkları satışlar pandeminin henüz başlamadığı 2019’u da geride bıraktı.

Pandeminin etkisinde geçen son iki yılın ardından tüketicilerde oluşan tatil özleminin bayram dönemi tatil taleplerine de olumlu yansıdığını ifade eden Türkiye Seyahat Acenteleri Birliği (TÜRSAB) Başkanı Firuz Bağlıkaya, “Tatilin süresi önceki yıllara kıyasla görece olarak daha kısa olsa da acentelerimize gelen talepler genel anlamda iyi bir seviyeye ulaştı. Son dakika satışları ile bu talebin devam edeceğini öngörüyoruz. Bayram tatilinde yurtiçine yönelik taleplerin yurtdışına göre daha yoğun olduğu görülüyor.

 

Yorumlar