Bayram tatili neden uzatılmadı?

Bayram tatili neden uzatılmadı, 3 günlük ramazan bayramının tamamı hafta içine denk geldiği halde neden haftanın diğer iki günü de tatil edilmedi?

Google Haberlere Abone ol
Bayram tatili neden uzatılmadı?

Bayram tatili neden uzatılmadı, bu yıl yani 2022 yılında 3 günlük ramazan bayramının tamamı hafta içine denk geldiği halde neden haftanın diğer iki günü de tatil edilmedi?

Önceki yıllarda hafta içine denk gelmesi halinde bayram tatilleri genellikle hafta sonu ile birleştirilirdi; ancak 2022 yılında ramazan bayramı hafta içine denk geldiği halde hafta sonu ile birleştirme yapılmadı, peki ama neden?

Ramazan bayramı tatilinin bu yıl sadece 3 gün ile sınırlı kalmasıyla ilgili olarak henüz kesinleşmiş durum yok. Çünkü hala hafta sonuna kadar bir açıklama yapılacağına dair beklentiler söz konusudur. 

Bayram tatili neden uzatılmadı?
Bayram tatili neden uzatılmadı?

 

Açıklamanın bu kadar geç yapılması, yani açıklama yapılırsa tabii ki, muhtemelen pandemi süreci ve vatandaşın ekonomik durumuyla alakalı bir durum olarak değerlendiriliyor. 

Şayet açıklama yapılmazsa, bu yıl pandemi süreci nedeniyle hala kırılgan bir yapıya sahip olan salgın sürecinin tekrar kötüye gitmemesi için, insan hareketini çok fazla artırmamak için böyle bir karar alınmış olabileceği düşünülebilir. 

Çin'de hala geniş çaplı karantina uygulamaları yapılırken Türkiye'de de benzer durumların yaşanmasını kimse istemez. Hükümetin de bunu düşünerek insan hareketliliğini daha fazla büyütmemek adına tatili uzatmama kararı aldığı düşünülüyor. 

Ayrıca ekonomik olarak zor durumda bulunan vatandaşların ayrıca bir tatil masrafına girmesini önlemek için de bu şekilde bir karar alınmış olabileceği tahmin ediliyor. 


 

Yorumlar