Bayındır Hastanesi kimin, sahibi kimdir, nerelidir?

Son günlerde en çok gündemde olan hastanelerden biri olan Özel Bayındır Hastanesi kim tarafından ne zaman kuruldu? Kamuoyunda infial yaratan skandalın ortaya çıkmasıyla bir kez daha gündeme gelen Bayındır Hastanesi'nin bütün faaliyetleri durduruldu.

Google Haberlere Abone ol
Bayındır Hastanesi kimin, sahibi kimdir, nerelidir

Bayındır Hastanesi kimin, sahibi kimdir, son günlerde en çok gündemde olan hastanelerden biri olan Özel Bayındır Hastanesi kim tarafından ne zaman kuruldu?

Bayındır Hastanesi, internet medyasında son günlerde yer alan bazı skandal görüntülerle gündemde.

Yoğun bakım servisi personeli tarafından komada bulunan bir hastaya yönelik eziyetlerin yer aldığı görüntüler internette viral olmuştu.

Görüntülerin yayılması üzerine insanlar hastanenin hangi hastane olduğunu merak etmeye başlamıştı.

Bazı gazetelerin internet sitesinde yer alana bilgilere göre skandalın yaşandığı hastane Özel Bayındır Hastanesi olarak geçiyor. 

Hal böyle olunca da Bayındır Hastanesi kimin, sahibi kimdir soruları daha da önem kazanmaya başladı. 

TÜRKİYE'Yİ SARSAN OLAYIN YAŞANDIĞI HASTANE

Bayındır Hastanesi, yoğun bakım servisi personelinin skandal görüntülerinin ortaya çıkmasıyla gündeme geldi. İstanbul Ataşehir’de bulunan bir özel hastanede personellerin, yoğun bakımda yatan yaşlı kadınla yaptıkları gayri ahlaki konuşma ve 'böbreğini alacağız' diyerek kadının yüzüne para saçmaları, cep telefonu kamerasına yansıdı. Bakan Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada "Kabul edilemez görüntüler üzerine derhal Sağlık Bakanlığı Müfettişlerini görevlendirdim. Duruma vaziyet edildi. Başsavcılığımız adli işlemleri başlattı. Suçlular kesinlikle cezasını çekecek" dedi.

Olay, geçen yıl İstanbul'da özel bir hastanede meydana geldi. Alınan bilgiye göre, yoğun bakımda yatmakta olan yaşlı bir kadını Hastane personelleri korkutarak üzerine para saçtı. Yaşanan o anlar ise personel tarafından cep telefonu kamerası ile saniye saniye kaydedildi. Hastane personellerin yaşlı kadınla yaptıkları gayri ahlaki diyalog da pes dedirtti.

Görüntülerde personellerin yaşlı kadını, "2 milyon dolar olarak bırakıyorum. Yarın 4 milyon dolarak alacağım. Al paralar, paralar. Bu paraları sana niye veriyorum, biliyor musun? Çünkü senin sağ böbreğini alacağım. Bu paralar sağ böbreğinin karşılığı! Al hadi ameliyata başlıyoruz. Makası getir? Nermin senin ameliyat ediyorlar" diyerek korkuttukları ve üzerlerine para saçtıkları görüldü.

30 YILLIK HASTANE

Peki, Bayındır Hastanesi kimin, sahibi kimdir? 30 yıllık bir geçmişi bulunan Bayındır Hastanesi, 1992 yılında kuruldu. Yaklaşık 30 yıllık bir geçmişi bulunuyor.  Geçtiğimiz senelerde hisselerinin büyük bir kısmı İş Bankası'na 
Bayındır Söğütözü Hastanesi, İçerenköy Hastanesi, Kavaklıdere Hastanesi, Levent Tıp Merkezi ile Bayındır Fenerbahçe Diş Kliniği, Beşiktaş Diş Kliniği, İş Kule Diş Kliniği, Şirinevler Diş Kliniği, Alsancak Diş Kliniği, Tuzla Diş Kliniği'nde hastalarını ağırlayan Sağlık Grubu, tesisleşme yönünden de oldukça iyi bir seviyededir. 

Tıbbi bölümlerde en geniş kapsamda hizmetleri sunan hastanelerin başında gelen Bayındır Hastanesi, 30. senesinde "Acil Servis, Ağız ve Diş Sağlığı, Ağrı Merkezi, Anesteziyoloji ve Reanimasyon, Beslenme ve Diyetetik, Beyin ve Sinir Cerrahisi, Biyokimya ve Mikrobiyoloji Laboratuvarı, Check Up, Çocuk Cerrahisi, Çocuk Gelişimi, Dermatoloji (Deri ve Zührevi Hastalıkları), Endokrinoloji ve Metabolizma Hastalıkları, Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji, Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon,

Gastroenteroloji, Genel Cerrahi, Göğüs Hastalıkları, Göz Sağlığı ve Hastalıkları, Hematoloji, İç Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Kalp ve Damar Cerrahisi, Kardiyoloji, Kemik İliği Nakli Ünitesi, Klinik Psikoloji, Kulak, Burun, Boğaz, Baş ve Boyun Cerrahisi, Nöroloji, Nükleer Tıp, Ortopedi ve Travmatoloji, Patoloji, Pediatri, Plastik Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi, Psikiyatri, Radyoloji, Tıbbi Onkoloji, Uyku Bozukluğu, Üroloji" gibi tıbbi bölümlerde hastalarını kabul etmektedir. İstanbul'daki hastaneleri ve diş poliklinkleriyle 10'u aşkın farklı noktada faaliyetlerine devam etmektedir.

BAYINDIR SAĞLIK GRUBU SAHİBİ KİMDİR?

Bayındır Sağlık Grubu'nun borçlarının nakit parayla giderilmesinden sonra hisselerinin %51'i İş Bankası'na geçmiştir. Yapılan anlaşma sonrası açıklamalarda bulunan Bayındır Sağlık Grubu Yetkilileri, "Burada ilk amaç borç azaltmak değil. Mercedes, nasıl Chyresler'i alıyorsa nasıl bir banka diğeriyle birleşiyorsa biz de stratejik olarak bir ortak bulalım dedik. 'En büyük devler biraraya gelip birleşirken, biz niye böyle stratejik ortaklıklar kurmayalım' dedik. Bir şirketin tamamının sahibi olmak bugünkü ortamda o kadar anlamlı değil." ifadelerini kullanmıştı.

İŞ BANKASI 40 MİLYON LİRALIK YATIRIMLA ALMIŞTI

İş Bankası iştiraki olan Bayek'in, İçerenköy'de toplamda 40 milyon dolarlık yatırım bütçesi kapsamında satın aldığı İsviçre Hastanesi yenilenerek Şubat ayında ''Bayındır İçerenköy'' olarak hizmet vermeye başladı.

Bayek Tedavi Sağlık Hizmetleri ve İşletmeciliği A.Ş. Genel Müdürü Cengiz Babacan’ın yaptığı açıklamada, yaklaşık 10 yıldan bu yana Bayındır Hastanelerini bünyesinde bulunduran şirketin İş Bankası'nın iştiraki olduğunu, ilk hastane olan Ankara'daki Bayındır Hastanesi'nin 1992'de, Bayındır Kavaklıdere'nin 1998'de açıldığını, 1999'da ise Bayek'in İş Bankası iştiraki haline geldiğini anlattı.

İstanbul Levent'te yaklaşık bir yıl önce satın aldıkları kliniğin iki ameliyathane ve 10 yataklı Bayek Tıp Merkezi olarak faaliyetine devam ettiğini anlatan Babacan, ''İçerenköy Hastanesi ise 118 yataklı. Son bir yıl içinde yaptığımız yatırımların tutarı yaklaşık 50 milyon dolar. Yeni hastane için satın alma, yapılacak yatırımlar ve iyileştirmelerle beraber 40 milyon dolarlık bir yatırım söz konusu olacak. Hastanede tüm birimler yer alacak. Her tarafta yapılamayan komplike, kompleks üst düzey işleri yapmaya hep aday olduk'' şeklinde konuştu.

Hali hazırda Bayındır Sağlık Grubu'nun Yönetim Kurulu Üyeleri şu şekilde:

Ozan Gürsoy, Yönetim Kurulu Başkanı

Ömer Bozdemir, Yönetim Kurulu Başkan Vekili

Mustafa Kıcalıoğlu,Yönetim Kurulu Üyesi

Ergün Yorulmaz, Yönetim Kurulu Üyesi

Murat Karayalçın, Yönetim Kurulu Üyesi

Kamil Erhan Ünal, Yönetim Kurulu Üyesi

Deniz Akay, Yönetim Kurulu Üyesi

Şennur Konak, Yönetim Kurulu Üyesi

Kemal Emre Sayar Yönetim Kurulu Üyesi

HASTANEDEN AÇIKLAMA GELDİ

Bayındır Sağlık Grubu'ndan yapılan açıklamada, bugün sosyal medyada yayınlanan, kabul edilmesi hiçbir surette mümkün olmayan görüntülerden ve bu müessif hadiseden dolayı derin bir üzüntü duyulduğu belirtildi.

Açıklamada, 31 Ocak'ta İstanbul İçerenköy'deki hastanede eski bir çalışan tarafından çekildiği belirtilen çeşitli görüntü ve ses kayıtlarının bulunduğunu söyleyen bir şahıs tarafından hastane yönetimine şifahi olarak ihbar yapıldığı kaydedildi.

Söz konusu bildirim üzerine haklarında ihbar ve ithamda bulunulan şahısların hemen ve eş zamanlı olarak soruşturmanın selameti açısından görevden el çektirildiği dile getirilen açıklamada, şöyle devam edildi:

"Kendileri hastaneden uzaklaştırılmış, gerekli soruşturma tıbbi etik ve disiplin kurullarımız tarafından titizlikle ve çok yönlü olarak yürütülmüştür. Hastanemize görüntü ve ses kayıtları ile ihbarda bulunan ve elinde başka kayıtlar bulunduğunu da iddia eden kişiden, soruşturmada değerlendirmek ve ilgili personele ilişkin suç duyurusunda bulunmak üzere tüm kayıtlar talep edilmiş, ancak talebimiz kabul görmemiştir. Soruşturmanın tamamlanması akabinde Disiplin Kurulumuzun kararıyla ilgililerin iş akitleri 24 Şubat 2022'de feshedilerek, eş zamanlı olarak yetkili Cumhuriyet Savcılığı nezdinde suç duyurusunda bulunulmuştur."

Açıklamada, "Bayındır Sağlık Grubu olarak yaşanan bu son derece müessif hadiseye dair hukuki sürecin en yakın takipçisi olduğumuzu ve olacağımızı tüm kamuoyunun bilgilerine saygılarımızla sunarız." ifadesi kullanıldı.

İstanbul'da özel hastanedeki sağlık çalışanının, yaşlı ve konuşamayacak durumdaki kadın hastaya hakaret edip, yüzüne para attığı görüntüler sosyal medyada yer almış ve tepki uyandırmıştı.

HASTANENİN SAĞLIK FAALİYETLERİ DURDURULDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, hasta ile ilgili skandal görüntülerin yayınlandığı hastanenin sağlık hizmetleri faaliyetlerine durdurma kararı verdiklerini açıkladı.

Bayındır Hastanesi kimin, sahibi kimdir
Bayındır Hastanesi kimin, sahibi kimdir

 

Bakan Koca açıklamasında, "Sağlık hizmeti ilkeleri ve insanlıkla bağdaşmayacak davranışların gösterildiği özel hastanenin FAALİYETİ DURDURULMUŞTUR. Suçlular müstahak oldukları cezayı alacak. Sağlıkta güven sarsıcı hiçbir fiile toleransımız yoktur. Mesleğimizin gerçek mensuplarının üzüntüsü tarif edilemez." dedi.


 

Yorumlar