Bayburt'ta halk oylaması yapıldı

Bayburt’un Aydıntepe ilçesinde 1959 yılında inşa edilen Aydıntepe Merkez Camisi’nin, yıkılıp yeniden yapılacağı haberleri üzerine ilçede tartışmalar yaşandı. İlçe sakinlerinin bir kısmı caminin tadilattan geçirilmesi gerektiğini savunurken bir kısmı ise yıkılıp yeniden yapılmasına destek verdi. Tartışmalar sürerken ilçe kaymakamı halk oylaması önerdi.

Google Haberlere Abone ol
Bayburt'ta halk oylaması yapıldı

Aydıntepe Merkez Camisi’nin, cami derneğince yıkılarak yeniden yapılması gündeme getirilince ilçe halkı arasında büyük tartışmalar yaşanmaya başladı. İlçe sakinlerinin bir kısmı caminin yıkılmasına karşı çıkınca sorunun aşılması için ilçe kaymakamından öneri geldi.

İlçe Kaymakamı Mustafa Akın, caminin yeniden yapılması veya tadilattan geçirilmesine halkın karar vermesi gerektiğini söyleyerek halk oylaması yapılmasını önerdi.

SANDIKLAR KURULDU

Kaymakam Mustafa Akın'ın önerisinin kabul görmesinin ardından caminin bahçesinde sandıklar kuruldu ve oylama için kağıtlar hazırlandı. Halkın yoğun ilgi gösterdiği oylamada üzerinde, “Caminin yıkılıp yeni bir proje ile yapılmasını istiyorum” ve “Caminin tadilattan geçirilip düzenlenmesini istiyorum” seçeneklerinin bulunduğu oy pusulası kullanıldı.

"REFERANDUM" 4 SAAT SÜRDÜ

Aydıntepe ilçe merkezinde ikamet eden bir çok vatandaşın ilgi gösterdiği oylama yaklaşık 4 saat sürdü. 

İlçe halkının tercihini sandığa attığı halk oylamasını Aydıntepe Kaymakamı Mustafa Akın yakından takip etti. Kaymakam Akın burada yaptığı açıklamada, Erzurum Kültür Varlıklarını Koruma Kurulu’ndan caminin tarihi olmadığına ilişkin ellerinde yazı bulunduğunu ancak, caminin daha önceden kullanılan kapısı, minberi ve kürsüsünün tescillendiğini söyledi.

FARKLI GÖRÜŞLERDEN AKIN'A TEŞEKKÜR

Caminin geleceğine halkın karar verecek olmasından ötürü Kaymakam Akın’a teşekkür eden farklı görüşten vatandaşlar da çıkan sonucun, ilçe için hayırlı olmasını diledi.

KARAR BELLİ OLDU

Aydıntepe ilçesinde Kaymakam Mustafa Akın'ın önerisi üzerine yapılan halk oylamasında 385 kişi oy kullandı.

Oylamada 247  kişi “Caminin yıkılıp yeni bir proje ile yapılmasını istiyorum” tercihine mührü bastı.

Geriye kalan 114 kişi ise pusula üzerinde yer alan “Caminin tadilattan geçirilip düzenlenmesini istiyorum” seçeneğini tercih etti.

Kullanılan oylardan 24'ü geçersiz sayılırken, 247 oyla caminin yıkılıp yeniden inşa edilmesine karar verildi.

Yorumlar