Batı Şeria'da gösterilere müdahale

- İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde düzenlenen gösterilere müdahalesi sonucu bazı Filistinliler yaralandı

Google Haberlere Abone ol
Batı Şeria'da gösterilere müdahale

RAMALLAH (AA) - İsrail askerlerinin, Batı Şeria'nın çeşitli kentlerinde Yahudi yerleşim birimleri ve ayrım duvarı karşıtı düzenlenen gösterilere müdahalesi sonucu bazı Filistinlilerin yaralandığı, onlarca Filistinlinin atılan göz yaşartıcı gazdan etkilendiği bildirildi.

Ayrım Duvarı ve Yerleşim Birimlerine Karşı Mücadele Halk Komiteleri tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail askerlerinin, Yahudi yerleşim birimleri ve ayrım duvarını protesto etmek için Batı Şeria’nın çeşitli bölgelerinde düzenlenen gösterilere plastik mermi ve göz yaşartıcı gaz kullanarak müdahale ettiği belirtildi.

Müdahalede, İsrailli askerlerinin attığı plastik mermilerin vücutlarının çeşitli yerlerine isabet etmesi sonucu bazı göstericilerin yaralandığı ifade edilen açıklamada, onlarca kişinin de atılan göz yaşartıcı gazdan etkilendiği kaydedildi.

Açıklamada, göstericilerin İsrailli askerlere taş ve şişe atarak karşılık verdiği aktarıldı.

İsrail askerleri, sınır şeridinde gösteri yapan Filistinlileri gerçek ve plastik mermi ile göz yaşartıcı gaz bombası kullanarak dağıtmaya çalışıyor.

Yorumlar