Başsavcılıktan şoke eden Cemal Kaşıkçı açıklamaları

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldükten sonra parçalara ayrılarak yok edildiğini açıkladı.

Google Haberlere Abone ol
Başsavcılıktan şoke eden Cemal Kaşıkçı açıklamaları

Cemal Kaşıkçı cinayetinde şoke eden açıklamalar geldi. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Cemal Kaşıkçı'nın öldürüldükten sonra parçalara ayrılarak yok edildiğini açıkladı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan açıklamada, Suudi Arabistan tarafınının bütün çabalara rağmen işbirliği yapmadığı belirtilerek şunları söylendi: 

Olayla ilgili yerli iş birlikçi bulunduğuna dair Suudi Arabistan makamlarının herhangi bir beyanının olmadığı bildirilmiştir.

Gerçeğin ortaya çıkarılmasına yönelik tüm iyi niyetli çabalarımıza rağmen görüşmelerden somut sonuç elde edilememiştir.

Suudi Arabistan'da tutuklandığı bildirilen şüphelilerin ülkemize iadesi talebi yinelenmiştir.

Yerli işbirlikçi' olarak kamuoyuna yansıyan kişinin kim olduğu sorulmuş, bu sorular aynı gün yazılı olarak kendilerine iletilmiştir.

BAŞSAVCILIK AÇIKLAMASI DÜNYA BASININDA FLAŞ HABER

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yapılan tüyler ürpertici açıklama, dünya basınında flaş haber olarak geçti. CNN, Reuters, AFP gibi haber ajansları ve televizyon kanalları Başsavcılığın açıklamalarını flaş haber olarak servis etti.

BAŞSAVCI FİDAN SUUDİ ARABİSTAN'A DAVET EDİLDİ

Öte yandan Suudi Arabistan'da devam eden Cemal Kaşıkçı cinayeti soruşturmasını yürüten Suudi Başsavcı Muceb bugün Türkiye'den ayrılıyor. Muceb'in olayın Türkiye ayağını yürüten İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı İrfan Fidan'ı Suudi Arabistan'a davet ettiği ortaya çıktı.

CUMHURİYETÇİLERDEN TRUMP'A BASKI

Cemal Kaşıkçı cinayetinde Suudi Arabistan ile arasını bozmak istemeyen ABD Başkanı Donald Trump'a kendi partisinde de baskı gelmeye başladı. Bir grup Cumhuriyetçi senatör, ABD Başkanı Trump'a baskı yaparak Suudi Arabistan ile ilişkileri dondurmasını istedi.

Kaynak: Sonhaberler.com

Yorumlar