Başörtülü tercüman bir devrimin sembolü

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın NATO zirvesinde ABD Başkanı Biden ile başbaşa görüşmesinde ona eşlik eden başörtülü tercümanın kimliği duyanları hem şaşırttı hem duygulandırdı.

Google Haberlere Abone ol
Başörtülü tercüman bir devrimin sembolü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bütün dünyanın yakından takip ettiği NATO zirvesinde ABD Başkanı Joe Biden ile, daha birkaç ay önce verdiği röportajda Erdoğan'ı devirmek için muhalefeti daha iyi desteklemek gerektiğinden söz eden kişi, görüşmesinde yanında sembolik bir isim bulundurdu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yanında tercüman olarak bulundurulan başörtülü kişinin kimliği duyanları hem şaşırttı hem de duygulandırdı. 

NATO Zirvesi'nde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a eşlik eden o kişinin Merve Kavakçı'nın kızı ve Mariam Abushanab'ın kız kardeşi olan Fatima Gülhan Abushanab olduğu öğrenildi.

Abushanab'ın Cumhurbaşkanlığı'nda uluslararası ilişkiler uzmanı olarak görev yaptığı ifade edildi.

Erdoğan'a NATO zirvesinde eşlik eden kişi Cumhurbaşkanlığı'nda görevli Fatima Gülham Abushanab çıktı.

Abushanab'ın annesi Merve Kavakçı bundan 20 yıl önce TBMM Genel Kurulu'nda sırf başörtüsü nedeniyle DSP'nin zorbalığı sonucu ağır hakaretlere maruz kalmış, sonrasında Genel Kurul'dan çıkarılmıştı. 

Merve Kavakç ı

Merve Kavakçı

 

FATİMA GÜLHAN ABUSHANAB KİMDİR?

Fatima Gülhan Abushanab, lisans eğitimini Uluslararası İlişkiler alanında George Mason Üniversitesinde tamamladı. Daha sonra Georgetown Üniversitesinde Liberal Studies programında Müslüman-Hristiyan İlişkileri bölümünde yüksek lisans yaptı.

Washington D.C.'de sürdürdüğü eğitimin yanı sıra farklı yerlerde araştırma asistanlığı görevi aldı.

Abushanab'ın görev aldığı kuruluşlardan bazıları Becketfund Organization for Religious Liberty, Woodrow Wilson International Center for Scholars ve United States Congress oldu.


 

Yorumlar