Basketbolda Sakarya Büyükşehir Belediyespor'un yeni heyecanı

- Kulüp Başkanı Altuğ: "Önümüzdeki sezon sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın zirvesinde yer alan takımları ve oyuncuları şehrimizde izleyeceğiz. Bu durum Sakarya'nın marka değerine de büyük bir artı katacak" - "İnşallah takımımız güzel bir sinerji yakalayacak ve yeni sezonda, yeni ligde, yeni salonumuzda önemli başarılar elde edeceğiz"

Google Haberlere Abone ol
Basketbolda Sakarya Büyükşehir Belediyespor'un yeni heyecanı


SAKARYA (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin yeni takımlarından Sakarya Büyükşehir Belediyespor'un Kulüp Başkanı Akgün Altuğ, önümüzdeki sezon sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın zirvesinde yer alan takımları ve oyuncuları Sakarya'da izleyeceklerini, bu durumun Sakarya'nın marka değerine de büyük bir artı katacağını belirtti.

Altuğ, yaptığı yazılı açıklamada, takımın 10 Ağustos'ta bir araya gelerek yeni sezon çalışmalarına başlayacağını bildirdi.

Süper Lig'de geçirecekleri ilk sezonda hedeflerinin ligde kalmak olduğunu vurgulayan Altuğ, Sakarya'yı en güzel şekilde temsil etmek için mücadele vereceklerini anlattı.

Transfer sürecine ve yeni sezon hazırlıklarına da değinen Altuğ, açıklamasında şunları kaydetti:

"Üç sezondur kapısından döndüğümüz Süper Lig'e yükseldiğimiz için çok mutluyuz. Sakarya, zirvede yer almayı sonuna kadar hak eden bir spor şehri. Biz de şehrimizi Türkiye'nin en üst seviyesinde temsil edebilmek için önemli bir mücadele gösterdik. Çok şükür ki mücadelemizin meyvelerini aldık. Şehrimize Sakaryaspor ile birlikte çifte şampiyonluk yaşattık. Şimdi yeni bir ligde, devlerin arasındayız. Önümüzdeki sezon sadece Türkiye'nin değil, Avrupa'nın zirvesinde yer alan takımları ve oyuncuları şehrimizde izleyeceğiz. Bu durum Sakarya'nın marka değerine de büyük bir artı katacak. Seyircimiz centilmenlik dersi verecek. Şehrimize gelen tüm takımlar ve oyuncular seyircimizden, şehrimizden, tutkumuzdan etkilenmiş, güzel ağırlanmanın verdiği mutlulukla ayrılacaklar."

Yeni yönetim kurulunun oluşmasının ardından transfer çalışmalarına hız verdiklerini aktaran Altuğ, önceki sezon takımda bulunan Doğukan Şanlı, Tufan Önen, Calvin Harris ve Lazeric Jones'un bu sezon da kadroda kaldığını belirtti.

Takıma yeni katılan oyuncuların olduğunu anımsatan Altuğ, "Mehmet Özdoğan, Can Korkmaz, Metecan Birsen, Nikola Jankovic, Nathan Boothe, Mustafa Fall ve Rodney Pryor kadromuza katılan yeni arkadaşlarımız. Takımımız 10 Ağustos'ta bir araya gelerek çalışmalarına başlayacak. İlk olarak şehrimizde çalışacak daha sonra kamp için 20 Ağustos'ta Bolu'ya geçeceğiz. Selçuk Hocamızın talepleri doğrultusunda dinamik ve savaşçı bir kadro kurmak için transferlerimizi yaptık. İnşallah takımımız güzel bir sinerji yakalayacak ve yeni sezonda, yeni ligde, yeni salonumuzda önemli başarılar elde edeceğiz." ifadelerini kullandı.

Yorumlar