Basketbolda maçın ardından

- Beşiktaş Sompo Japan Başantrenörü Ufuk Sarıca: "Ligin son iki maçını oynarken ihtiyacımız olan bir galibiyeti aldık" - Eskişehir Basket Başantrenörü Josep Maria Berrocal: "15 hücum ribaundu verirseniz ve 19 top kaybı yaparsanız maçı kazanamazsınız"

Google Haberlere Abone ol
Basketbolda maçın ardından


İSTANBUL (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 29. haftasında konuk ettiği Eskişehir Basket'i 87-69 yenen Beşiktaş Sompo Japan'da başantrenör Ufuk Sarıca, ligi dördüncü sırada bitirmek adına önemli bir galibiyet aldıklarını belirtti.

BJK Akatlar Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Sarıca, "Ligin son iki maçını oynarken ihtiyacımız olan bir galibiyeti aldık. Kalan iki maçı da kazanmak istiyorduk. Hedefimiz ligi dördüncü sırada bitirmek. İlkini kazandık. İlk yarı oyunun kontrolü bizdeydi ama bunu skora yansıtamadık. İkinci yarı ribauntları dengeledik. Açık sahada zaman zaman yaptığımız hücumlarda etkili olduk. Dış atışlarda etkili olsaydık belki daha önce maçı koparabilirdik." ifadelerini kullandı.

Beşiktaş Sompo Japan forması giyen kaptan Muratcan Güler'in performansını da değerlendiren Sarıca, "Muratcan, maçın önemli anlarında oynadığı oyunla karşılaşmanın kilidini açtı. Attığı üçlükten dolayı demiyorum. Ortaya koyduğu enerji, iş disiplini ve ahlakı diğer Türk oyunculara örnek olacak. Oyuncumu kutluyorum." şeklinde konuştu.


- Berrocal: "Üç periyot iyi oynadık"


Eskişehir Basket Başantrenörü Josep Maria Berrocal, son periyotta oynadıkları oyunla maçı kaybettiklerini ifade etti.

Bireysel olarak iyi oynayamadıklarını anlatan Berrocal, "Üç periyot iyi oynadık. Ancak son çeyrekte bambaşka bir oyun vardı. 15 hücum ribaundu verirseniz ve 19 top kaybı yaparsanız maçı kazanamazsınız. Pozitif olan şey hafta sonu Sakarya Büyükşehir Belediyespor maçını kazanırsak 7. olabiliriz. Umarım buradan ders çıkararak önümüzdeki maçı kazanırız." değerlendirmesinde bulundu.

Yorumlar