Basketbolda maçın ardından

- Darüşşafaka Başantrenörü Blatt: "Bizim için iyi bir galibiyet oldu, ihtiyacımız vardı" - Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Çıvgın: "Direnme anlamında eksiklerimiz var"

Google Haberlere Abone ol
Basketbolda maçın ardından


İSTANBUL (AA) - Tahincioğlu Basketbol Süper Ligi'nin 10. haftasında Demir İnşaat Büyükçekmece'yi 75-57 mağlup eden Darüşşafaka'da başantrenör David Blatt, iyi bir galibiyet aldıklarını söyledi.

Maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuşan Blatt, "Bizim için iyi bir galibiyet oldu, ihtiyacımız vardı. İlk yarıda ofansta iyi oynamadık. İkinci yarıda savunma sertliğini arttırdık ve bu da bize kolay sayılar bulma imkanı sağladı." diye konuştu.

Sakat oyuncularının yokluğunda yaşadıkları dezavantajlı durumdan bahseden deneyimli antrenör, "Johnson ve Wilbekin gibi oyuncuların yokluğunu atlatabilmek için belli bir zamanın geçmesi gerekiyor. Maçın belli bölümlerinde iyi oynuyor olabilirsiniz. Yıldızlardan yoksun olmanın olumlu taraflarından biri de diğerlerinin oyuna dahil olması ve baskılı oynamaları. Kartal Özmızrak ve Okben Ulubay bugün çok iyi oynadılar ve bize katkı sağladılar." ifadelerini kullandı.

Darüşşafakalı oyuncu Johnson ise, ikinci yarıdaki performanslarıyla maçı kazandıklarını söyledi.


- Demir İnşaat Büyükçekmece cephesi


Demir İnşaat Büyükçekmece Başantrenörü Özhan Çıvgın ise şunları kaydetti:

"25 dakika istediğimizi yaptık ondan sonra Darüşşafaka ne istiyorsa o oldu. Geçen hafta da Eskişehir Basket'e karşı aynı senaryo oldu. Direnme anlamında eksiklerimiz var, agresiflik görünce başka bir şey oynuyoruz. Bu da bize zarar veriyor."


Yorumlar