Başkentte oto hırsızlığı operasyonu

- Ankara'da çaldıkları araçların motor ve şasi numaralarını değiştirerek sattıkları ve dolandırıcılık olaylarına karıştıkları belirlenen 7 şüpheli, 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla yakalandı

Google Haberlere Abone ol
Başkentte oto hırsızlığı operasyonu

ANKARA (AA) - Ankara'da çaldıkları araçların motor ve şasi numaralarını değiştirerek sattıkları ve dolandırıcılık olaylarına karıştıkları belirlenen 7 şüpheli, 3 ilde gerçekleştirilen eş zamanlı operasyonla yakalandı.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, ilde çaldıkları 19 aracın motor ve şasi numaralarını değiştirip satarak vatandaşları dolandırılan şüphelilerin yakalanması için çalışma başlattı.

"Tünel" kod adı verilen operasyonda, ekiplerce, 4 ay boyunca teknik ve fiziki takibe alınan şüphelilerin, çalınan araçları Çankırı'nın Ilgaz ilçesine götürdükleri, telefon konuşmalarında Ilgaz Tünelini kastederek "Tünelden geçti mi?" şeklinde şifreli ifadeler kullandıkları belirlendi.

Şüphelilerin, çalıntı araçları "martı", motor ve şasi numarası değiştirilmiş araçları "angut" ve araçları satarak dolandırdıkları kişileri ise "keklik" olarak kodladıkları tespit edildi.

Yürütülen çalışmanın ardından 20 Haziran'da harekete geçen polis ekipleri, 7 şüpheliyi Ankara, Zonguldak ve Çorum'da düzenlenen eş zamanlı operasyonla yakaladı.

- Akıbetlerini medyumdan öğrenmeye çalışmışlar

Şüphelilerden Mahsuni E'nin, 2006'dan bu yana yaklaşık 100 oto hırsızlığı kaydının olduğu ve çaldığı araçları beklettiği deponun etrafını köpeklerle koruduğu belirlendi.

Hırsızlık çetesinin Kastamonu ayağını oluşturan ve Ankara'da yakalanan örgüt yöneticisi Kemal A. ve Erol A'nın, polisin çalıntı araçları bulmasının ardından medyuma başvurarak kendi akıbetlerini öğrenmeye çalıştıkları da tespit edildi.

Çete üyelerinin çalıntı araç satışından elde ettikleri haksız geliri, Ankara'da pavyonlarda harcadıkları fiziki takiple anlaşıldı.

Şüpheliler, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi.

Yorumlar