Başkentte iş yeri denetimleri

- Ankara Valiliği koordinesinde, çeşitli kamu kurumlarından 150 personelin katılımıyla Altındağ'daki eğlence mekanları ile tütün ve alkol satan iş yerlerine yönelik denetim yapıldı

Google Haberlere Abone ol
Başkentte iş yeri denetimleri

ANKARA (AA) - Ankara Valiliği koordinesinde, çeşitli devlet kurumlarından 150 personelin katılımıyla Altındağ ilçesinde eğlence mekanları ile tütün ve alkol satışı yapan iş yerleri denetlendi.

Denetimlere katılmak üzere Ankara Emniyet Müdürlüğü, İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Halk Sağlığı Müdürlüğü, Vergi Dairesi Başkanlığı, Defterdarlık, Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Altındağ Belediyesi Zabıta Müdürlüğünde görevli 150 personel, Altındağ İlçe Emniyet Müdürlüğünde bir araya geldi.

Denetimlere katılan personelden 8'i polis olmak üzere on beşer kişilik 10 ekip oluşturuldu.

Denetimler öncesinde görevli personele hitap eden Ankara Vali Yardımcısı Kemal Karadağ, "Altındağ bölgesinde hassasiyet arz eden yerlerde uygulamalar yapılacak. Amacımız, özellikle çocuklarımızı, gençlerimizi zararlı alışkanlıklardan korumak, uyuşturucu belasından korumak, terör örgütlerinin ağına düşmesinden korumak şeklinde vasıflandırılabilir. Uygulamalarınızda çok ayrıntılı çalışmanızı rica ediyorum." diye konuştu.

Ekipler, yaklaşık 40 eğlence mekanı ile alkollü içki ve tütün ürünleri satan iş yerlerini denetlemek üzere harekete geçti.

Polis eşliğinde denetlenecek mekan ve iş yerlerine gelen ekipler, uyuşturucu satışı yapılıp yapılmadığını, satılan ürünlerin son kullanma tarihlerini, çalışanların sigorta durumlarını ve iş yerlerinin belgelerini kontrol etti.

Evrak eksiği bulunan iş yeri sahiplerine gerekli bilgilendirmeler yapılarak, eksiklikleri yasal süre içinde tamamlamaları uyarısında bulunuldu.

Ayrıca, denetlenen iş yerlerindeki kişilerin kimlik sorgulaması da yapıldı.

Yorumlar