Başkentte hırsızlar güvenlik kameralarından kaçamadı

- Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, son bir haftada Ankara'da yürütülen operasyonlarda çeşitli hırsızlık olaylarının failleri olduğu belirlenen 6 zanlı yakalandı - Sevk edildikleri mahkemece tutuklanan zanlıların hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı

Google Haberlere Abone ol
Başkentte hırsızlar güvenlik kameralarından kaçamadı

ANKARA (AA) - Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliği ekiplerince, son bir haftada yürütülen operasyonlarda çeşitli hırsızlık olaylarının failleri olduğu belirlenen 6 zanlı yakalandı. Sevk edildikleri mahkemece tutuklanan zanlıların hırsızlık anları güvenlik kameralarına yansıdı.

AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, Ankara Emniyet Müdürlüğü Hırsızlık Büro Amirliğince hırsızlık olaylarına yönelik yürütülen farklı soruşturmaların faili 6 kişi, teknik ve fiziki çalışmalar sonrası yakalanarak sevk edildikleri mahkemelerce tutuklandı.

Zanlıların çeşitli tarihlerde gerçekleştirdikleri farklı hırsızlık olaylarının görüntüleri güvenlik kameralarınca da kaydedildi.

- 32 hırsızlık olayının faili görüntülerle tespit edildi

Yakalananlar arasında Ankara'da 2011-2017'de okul, yurt, dershane ve hastanelerde, masa üzerine bırakılan veya kilitli dolaplarda tutulan cep telefonu, çanta, cüzdan, para ve dizüstü bilgisayar gibi elektronik eşyaları çalan ve 32 ayrı hırsızlık olayının faili olduğu belirlenen F.M de bulunuyor.

Zanlının güvenlik kameralarına yansıyan görüntülerinde, Çankaya semtindeki okul, yurt, dershane, hastane ve iş yerlerinde mesai saatlerinde soğukkanlı bir şekilde gezerek hırsızlık yaptığı, çaldığı cüzdan, dizüstü bilgisayar ve cep telefonu gibi eşyaları kıyafetinin içerisine gizlediği görülüyor.

Altındağ ilçesindeki kuyumculardan ziynet eşyası çaldığı belirlenen F.G ve kadın zanlı F.B'nin, Anafartalar Caddesi üzerindeki bir kuyumcudan hırsızlık yaptıkları an da kameralara yansıdı.

Suçüstü yakalanan iki zanlıdan F.B'nin bileklik ve küpeleri takmak amacıyla aldığı ve fark ettirmeden elbisesinin içerisine sakladığı tespit edildi. Zanlıların mart ve nisan ayı içerisinde üç farklı kuyumcudan 7 bin liralık küpe ve bileklik çaldıkları, bunları farklı kuyumcularda sattıkları belirlendi.

- Hırsızlık için engel tanımadılar

Hırsızlık ve yankesicilik suçlarından 7 ayrı kaydı bulunan M.Ü adlı zanlının, kapısında demir parmaklık bulunan bina içerisindeki depoya merdiven korkuluklarını sökerek yanındaki kişiyle birlikte girdiği ve buradan elektronik eşya çaldığı anlar da güvenlik kameralarınca tespit edildi.

Hırsızlık Baro Amirliği ekipleri, ev sahiplerinin bulunmadığı evlere, balkon ve giriş kapılarını zorlayarak ya da bahçe duvarından atlayarak giren ve hırsızlık yapan H.I ile 16 ev ve iki iş yerinden hırsızlık yapan A.E'yi de güvenlik kameraları aracılığıyla tespit etti.



Yorumlar